Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Ucim francuski i srpski zajedno !
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
08.07 ч. 27.06.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: [1]
  Штампај  
Аутор Тема: Ucim francuski i srpski zajedno !  (Прочитано 6765 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
sms
гост

Ван мреже Ван мреже

Организација:
sms
Име и презиме:
sms
Поруке: 3

« у: 23.03 ч. 29.08.2008. »

Dobar dan

Nisam sigurno da biti u dobro mesto. . . .   

Prvo, zao mi je da slabo govorim srpski. .
Ja sam francuz i novo u beogradu.  Nisam u odmoru, ima zive ovde.
Dakle treba da ucim srpski !! Ucio sam nekoliko rece slobodan sa knigom i rejcnik ali treba jos da radim.
Bicu sretan da dajte pomoc ako ucite fransuzki jezik  i sretan da razgovorim sa vas.
Mislim da bice vrlo interesantan stvar da ima srpski u francuski razgovor uzivo !
Poziv mi ako zelite.

Ciao
Сачувана
Miki
Гост
« Одговор #1 у: 23.16 ч. 29.08.2008. »

Добар дан и добродошао.

Најпре бих те замолио да подесиш на свом рачунару подршку за наше дијактричке знаке, јер многе српске речи не могу се записивати без њих. Исто би било да français пишемо francais. Wink

Ако желиш, можемо те исправљати помало, па ти тако помогнемо.

На крају првог јављања, требало је тему вероватно поставити у форум Српски као други језик, но, нема везе.

Срећно учење језика, и надам се да ти се допада наша земља! Smiley
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 7.477

« Одговор #2 у: 01.44 ч. 30.08.2008. »

E, stvarno ga Miki sad pretera! Smiley Pa čovek jedva nabada srpski, a ti od njega očekuješ da razume šta je to dijakritički znak!

Dobro ti nama došao SMS. Evo ja ću ti ispraviti ovo što si napisao, a ti onda gledaj gde si izgrešio pa uči.

Nisam siguan da sam na pravom mestu. . . .   

Prvo, izvinjavam se što slabo govorim srpski. .
Ja sam Francuz i nov sam u Beogradu.  Nisam na odmoru, živim ovde.
Dakle treba da učim srpski !! Naučio sam nekoliko reči sam sa knigom i rečnikom, ali treba još da radim.
Biću srećan ako mi pomognete, a ako znate francuski jezik, rado ću razgovarati s vama.
Mislim da bi bilo veoma interesantno razgovarati uživo na srpskom i na francuskom jeziku.
Pozovite me ako želite.

Mislim da naš SMS nudi razmenu jezika iliti kako se to u svetu kaže, language exchange...  Grin
Сачувана
Miki
Гост
« Одговор #3 у: 01.49 ч. 30.08.2008. »

Заборави само једну ствар, Бруни: није исправно Ciao, јер у српском између И и А долази Ј (уз изузетак приањати), па треба Ciјao. Grin Grin Grin
« Задњи пут промењено: 01.51 ч. 30.08.2008. од Мирослав » Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 7.477

« Одговор #4 у: 09.53 ч. 30.08.2008. »

E, skroz zaboravih ciao.... Smiley

SMS, ništa ti ne slušaj ovog Mikija. Mnogo je on vickast. Samo te strateški zbunjuje. Treba "ćao"...
Сачувана
sms
гост

Ван мреже Ван мреже

Организација:
sms
Име и презиме:
sms

« Одговор #5 у: 11.36 ч. 30.08.2008. »

Hvala lepo !
Onda, prvi, konfigurao sam moja tastaturu.  Ali mislim da mogu da pisam sa diajkritčkom znakom !
Brunichildm, hvala ti za ispravaš moje greske.
Srpski jezik nije lak ali izgleda mi da je jedna vrlo interesantan i prijatan jezik da ućim.
I ima, ideću u forum "Srpski kao drugi jezik"   ; )
Сачувана
Lady with fan
гост

Ван мреже Ван мреже

Организација:
IBO
Име и презиме:
Milija Shimlesha
Поруке: 1

« Одговор #6 у: 12.07 ч. 30.08.2008. »

Bonjour!
Un Francais qui apprend le Serbe?! Magnifique!
J'apprend le Francais quelques ans. . .
Si tu veux, tu peux me doner ton MSN ou Skype ou quelquechose comme ca.  On peut correspondre et ameliorer les langues, de cette maniere. . .
Сачувана
Вученовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
_
Име и презиме:

Поруке: 889

« Одговор #7 у: 15.14 ч. 30.08.2008. »

Dobro došao, SMS.
Želim da ti kažem da se sve što si napisao lako razume, bez obzira na to što ima puno grešaka. To je svakako najbitnije. U tom cilju mislim da ne treba mnogo da obraćaš pažnju na gramatiku, nego uči reči, gramatiku usavršavaj na kraju. Što se tih dijakritičkih (hm... jel se to tako kaže?) znakova tiče, mislim da nemamo nikakvog prava da tebe za to kritikujemo, budući da i većina Srba po internetu nažalost kucka tim „ošišanim“ latiničnim pismom.
Da, lepo ti reče Bruni, ne slušaj ništa vickastog Mikija.
Сачувана
sms
гост

Ван мреже Ван мреже

Организација:
sms
Име и презиме:
sms

« Одговор #8 у: 22.35 ч. 31.08.2008. »

Da !!  Poziv me   mail i MSN  ovde    sbm@live. fr
Ciao !

Цитирано: Lady with fan link=topic=2380. msg23509#msg23509 date=1220090850
Bonjour!
J'apprend le Francais quelques ans.  .  . 
Si tu veux, tu peux me doner ton MSN ou Skype ou quelquechose comme ca.   On peut correspondre et ameliorer les langues, de cette maniere.  .  . 

Цитирано: Lady with fan link=topic=2380. msg23509#msg23509 date=1220090850
Bonjour!
J'apprend le Francais quelques ans.  .  . 
Si tu veux, tu peux me doner ton MSN ou Skype ou quelquechose comme ca.   On peut correspondre et ameliorer les langues, de cette maniere.  .  . 

Цитирано: Вученовић link=topic=2380. msg23514#msg23514 date=1220102042
Dobro došao, SMS.
Želim da ti kažem da se sve što si napisao lako razume, bez obzira na to što ima puno grešaka.  To je svakako najbitnije.  U tom cilju mislim da ne treba mnogo da obraćaš pažnju na gramatiku, nego uči reči, gramatiku usavršavaj na kraju.  Što se tih dijakritičkih (hm. . .  jel se to tako kaže?) znakova tiče, mislim da nemamo nikakvog prava da tebe za to kritikujemo, budući da i većina Srba po internetu nažalost kucka tim „ošišanim“ latiničnim pismom.
Da, lepo ti reče Bruni, ne slušaj ništa vickastog Mikija.
Сачувана
Arlenne
гост

Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Jelena
Поруке: 1

« Одговор #9 у: 13.52 ч. 02.12.2008. »

Bonjour!

Si vous voulez, je peux vous assister avec le langue serbe! Je suis Serbe et j'habite a belgrade.  je voudrais apprendre francais rapidement.  alors, peut etre,on peut ecrire un peu en francaise et un peu en serbe ;-)

A bientot (j' espere)

Сачувана
Тагови:
Странице: [1]
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!