Сви људи су религиозни; неки се клањају/верују у новац, неки у Тадића, неки у тероризам, поједини у ванземаљце... док неки верују у нирвану и Буду, или Исуса, Мојсија, Алаха или пак Харе Кришну (тј. Вишну). Која је разлика?
Zvezdane, ovde bih te korigovala i dopunila:
Nisu svi ljudi
religiozni. Reči religija // religiozan // religioznost povezujem s verom, veroispovešću// koji je u vezi s religijom, pobožan, bogougodan, smeran// verovanje u boga, poštovanje boga.
Ali zato
svi ljudi
veruju (ono gorenavedeno važi), pa čak i oni koji ne veruju - veruju da ne veruju.
Zatim, volela bih da se ne dele packe po forumu. Svi mi činimo Vokabular i ako neko predlaže/zahteva minus Vokabularu, to je minus svima nama
i onome ko tu meru zahteva. Ključ je, ipak, u umerenosti, spuštanju lopte i argumentovanoj raspravi (po mogućnosti hladne glave ili sam možda trebala reći srca

).
Ovo je upućeno svim forumašima i tebi i meni

A što se tiče naših stavova po pitanju religioznosti - mislim da im ovde nije mesto. Da li je neko religiozan ili ne, to je pitanje ličnog osećanja/opredeljenja i treba da ostane na/u području privatnosti. Svako javno isticanje/prozivanje izaziva reakciju određene grupe i normalno je da ta grupa, ukoliko se smatra napadnutom, zauzima stav/odabira stranu i brani se.
Zato je i došlo do ove rasprave koja nije POLJE koje obrađuje VOKABULAR.
Pozdrav,
T