Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Ћирилица на јавним радиодифузним сервисима
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
20.37 ч. 07.09.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 2 3 [4]  Све
  Штампај  
Аутор Тема: Ћирилица на јавним радиодифузним сервисима  (Прочитано 33491 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
Tamara Letić
језикословац
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:
-
Име и презиме:

Поруке: 76

« Одговор #45 у: 14.36 ч. 02.09.2007. »

Сви људи су религиозни; неки се клањају/верују у новац, неки у Тадића, неки у тероризам, поједини у ванземаљце... док неки верују у нирвану и Буду, или Исуса, Мојсија, Алаха или пак Харе Кришну (тј. Вишну). Која је разлика?

Zvezdane, ovde bih te korigovala i dopunila:

Nisu svi ljudi religiozni. Reči religija // religiozan // religioznost povezujem s verom, veroispovešću// koji je u vezi s religijom, pobožan, bogougodan, smeran// verovanje u boga, poštovanje boga.
Ali zato svi ljudi veruju (ono gorenavedeno važi), pa čak i oni koji ne veruju - veruju da ne veruju.

Zatim, volela bih da se ne dele packe po forumu. Svi mi činimo Vokabular i ako neko predlaže/zahteva minus Vokabularu, to je minus svima nama i onome ko tu meru zahteva. Ključ je, ipak, u umerenosti, spuštanju lopte i argumentovanoj raspravi (po mogućnosti hladne glave ili sam možda trebala reći srca  Smiley ).
Ovo je upućeno svim forumašima i tebi i meni  Smiley

A što se tiče naših stavova po pitanju religioznosti - mislim da im ovde nije mesto. Da li je neko religiozan ili ne, to je pitanje ličnog osećanja/opredeljenja i treba da ostane na/u području privatnosti. Svako javno isticanje/prozivanje izaziva reakciju određene grupe i normalno je da ta grupa, ukoliko se smatra napadnutom, zauzima stav/odabira stranu i brani se.
Zato je i došlo do ove rasprave koja nije POLJE koje obrađuje VOKABULAR.

Pozdrav,
T
Сачувана
Нескафица
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 731

« Одговор #46 у: 15.07 ч. 02.09.2007. »

Rešenje bi bilo vrlo jednostavno: moderatori bi vrlo lako mogli uklanjati svako pominjanje SVAKE crkvene doktrine iz poruka (poruke su se već često editovale na takav način, nikakav to presedan ne bi bio) sem u slučajevima kad se, na primer, raspravlja o etimologiji nekog crkvenog termina, ali i u takvim slučajevima se vrlo jasno može razgraničiti LINGVISTIČKA rasprava od VERONAUČNE propagande.
Сачувана
Звездан
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:
Апсолвент психологије
Име и презиме:
Ж. М.
Поруке: 13

« Одговор #47 у: 12.06 ч. 04.09.2007. »

Било би веома лепо када би се ова тема очистила од чланака који скрећу са исте. Претерали смо на сваки начин и наружили је. Undecided

Ја молим уреднике да учине тако.
Сачувана

Народ који изгуби своје ријечи престаје бити народ.
Послије изгубљеног језика нема народа.
Вученовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
_
Име и презиме:

Поруке: 889

« Одговор #48 у: 11.09 ч. 05.09.2007. »

Pih, prevideo sam ono "javni" Sad

Мене стварно иритирају и вређају овакви безобразлуци. Пеђа, молим те упозори га.

Ne vidim razlog za ovakvu reakciju, no svakako sam otvoren da o tome prodiskutujemo (u posebnoj temi).

U kojoj posebnoj temi?
Сачувана
kontra
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: građevinarstvo
Поруке: 521

« Одговор #49 у: 11.11 ч. 05.09.2007. »

Biće verovatno kad ova bude očišćena, tj. kad od netematskih poruka pedja stvori i otvori novu Cheesy
Сачувана
Вученовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
_
Име и презиме:

Поруке: 889

« Одговор #50 у: 11.19 ч. 05.09.2007. »

Ma bila je do jutros. I taman kad smo je priveli kraju, jer Neskafica reče da odustaje od dalje diskusije, ona nestade.
Сачувана
Pedja
администратор
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
DataVoyage
Име и презиме:
Предраг Супуровић
Струка: програмер
Поруке: 1.960

« Одговор #51 у: 08.33 ч. 06.09.2007. »

Pa priveli ste je kraju, ispranzili se a posto onakve diskusije nisu za Vokabular... Smiley
Сачувана

Тагови:
Странице: 1 2 3 [4]  Све
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!