Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Izvinjenje!!!
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
23.37 ч. 08.09.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: [1]
  Штампај  
Аутор Тема: Izvinjenje!!!  (Прочитано 4578 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
suncica
гост

Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 8

« у: 11.00 ч. 08.09.2007. »

Juče sam čula strašnu vest (bolje reći izjavu). ''Nemačka se tad i tad izvinula...'' NIsam mogla da poverujem pa sam odgledala taj prilog ponovo. Amam zaman (da koristim ja dosta turcizama, jer ja sam sa juga) ljudi, nemojte se izvijati, izvinite se!!! Ja možda pravim gramatičke i pravopisne greške, ali kad Ministar spoljnih poslova kaže da se Nemačka izvinula onda je to stvarno nezamislivo (kako li bi izgledalo da se zela zemlja izvija). DRagi forumaši, ja verujem da se malo vas izvija kad želi da se izvini, ali mislim da bi Ministar trebalo da se izvini jeziku našem!!! Odakle  im uopšte ideja da se izvinu?! Kad jednostavno mogu da se izvine!
Сачувана
Miloš Stanić
сарадник
одомаћен члан
Ван мреже Ван мреже

Поруке: 207

« Одговор #1 у: 00.34 ч. 09.09.2007. »

Sunčice, taj ministar i nije strašan. Kod njega si našla jednu očiglednu grešku, ali on je čovek fizičar. A onaj ministar-magistar? Šta misliš o njegovom govoru?
U pravu si ti, naravno, ali na žalost, on nije uopšte usamljen primer. Ministar se ne postaje kada se čovek lepo izražava. Za to su potrebne druge kvalifikacije.
Raduje me što sam čuo da se u osnovne škole uvodi predmet "pravilno izražavanje" ili tako nekako. Nadam se samo da će taj predmet predavati ljudi koji to zaista znaju. 
Сачувана
kontra
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: građevinarstvo
Поруке: 521

« Одговор #2 у: 12.16 ч. 09.09.2007. »

Ovo smo apsolvirali odavno, ali dobro, de, da i ovde utvrdimo...
Nego, ja sam ga slušala par puta, ne znam šta mi bi, i ne čuh tu grešku (možda je pomenuo samo tada).
Сачувана
suncica
гост

Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 8

« Одговор #3 у: 13.04 ч. 09.09.2007. »

To što je gospodin ministar i stručnjak je jedno, a mene boli ovo drugo, što je završio I gimnaziju u Beogradu! Nažalost on nije usamljen primer, počela sam da radim na fakultetu i primetila da mnogi profesori prave tu grešku!!! Strašno, poražavajuće koliko smo nepismeni!!

Čemu taj predmet pravilno izražavanje, zar ne bi trebalo da se pravilno izražavanje uči u okviru predmeta srpski jezik!
Сачувана
Тагови:
Странице: [1]
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!