Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Поздрављање
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
06.53 ч. 06.09.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: [1]
  Штампај  
Аутор Тема: Поздрављање  (Прочитано 5101 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
karloružni
језикословац
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 164

« у: 20.24 ч. 13.10.2007. »

С обзиром што сам одрастао и живим у Немачкој, нисам у току који су поздрави тренутно у моди. Приметио сам да ретко ко мејлове почиње са "Здраво!" Да ли тај поздрав није више помодан? Уместо њега поздрављају ме и на почетку мејла (као и на крају) једноставно са "Поздрав!". Које флоскуле (осим чувеног "Ћао!" Wink) ви користите приликом писменог и усменог поздрављања?
Сачувана
kontra
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: građevinarstvo
Поруке: 521

« Одговор #1 у: 20.47 ч. 13.10.2007. »

Ma, koristi se i zdravo, ništa se nije promenilo.
Nego je to "pozdrav" nekako neutralno, možeš se obratiti bilo kome, bez bojazni da si preintiman ili preuštogljen.
Ja, kao i kod klasičnih pisama, najčešće te formalnosti u potpunosti preskačem, ako nekoga baš znam, ili se držim uobičajenog s poštovanjem ili prijatan dan na kraju.
Сачувана
karloružni
језикословац
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #2 у: 21.22 ч. 13.10.2007. »

Редовно ме иритира оно "Ма,.." на почетку неке изјаве. Шта, уствари, желиш тиме да искажеш? На мене та речца увек делује некако нетрпељиво.
Сачувана
alcesta
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 1.865

« Одговор #3 у: 21.31 ч. 13.10.2007. »

"Pozdrav" obično na kraju mejla ili SMS-a. "Ćao" u govoru malo potiskuje "zdravo" u zadnje vreme, ali ne znači da se "zdravo" ne koristi. Ako misliš baš na pismenu formu, mejlove obično primam naslovljene sa "draga..." ili "poštovana", zavisno od situacije. "Ćao" i "zdravo" idu pre na početku nego na kraju mejla.
Сачувана
kontra
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: građevinarstvo
Поруке: 521

« Одговор #4 у: 10.02 ч. 14.10.2007. »

Редовно ме иритира оно "Ма,.." на почетку неке изјаве. Шта, уствари, желиш тиме да искажеш? На мене та речца увек делује некако нетрпељиво.
Ma je moglo da bude i pa, mogla sam da napišem i niiiije umesto toga, a moglo je i da bude u potpunosti preskočeno, ali ne vidim zašto. Netrpeljivo??? Biće da je to onda tvoj, a ne moj problem; svako sam bira kako će da tumači tuđe reči, a onaj ko rađe vidi ružno, no lepo mora sam sa tim da se izbori. Žao mi je što si uspeo potpuno bezazlenu rečcu tako pogrešno da protumačiš.
Сачувана
karloružni
језикословац
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #5 у: 14.58 ч. 14.10.2007. »

Ma je moglo da bude i pa, mogla sam da napišem i niiiije umesto toga, a moglo je i da bude u potpunosti preskočeno, ali ne vidim zašto. Netrpeljivo??? Biće da je to onda tvoj, a ne moj problem; svako sam bira kako će da tumači tuđe reči, a onaj ko rađe vidi ružno, no lepo mora sam sa tim da se izbori. Žao mi je što si uspeo potpuno bezazlenu rečcu tako pogrešno da protumačiš.

Nisam tebe lično kritikovao. Pošto se radi o drugoj temi, otvoriću novu diskusiju.
Сачувана
Тагови:
Странице: [1]
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!