Nisam mislio na preterano pošćenje već samo na pošćenje. Moja greška. Trebao sam preokrenuti redosled (. . u svoje ponašanje uključuje pošćenje i preterano vežbanje). Pa mogao sam koristiti izgladnjivanje (može li izgladnjavanje?) ali oni su pod postom podrazumevali suzdržavanje od jela 24h, a oni, bulimičari, to upravo i rade, pa nisam hteo menjati prevod.
"Meni post ima nekako uvek više veze s religijom pa ga teško povezujem s ovim kontekstom" - I stim je i bolje koristiti post u ovom kontekstu je post označava izvođenje nekog rituala koji je podstaknut nekim događajem. A rituali su vrlo zastupljeni u ponašanju bulimičara.
Dijetu nisam hteo koristiti ovde jer se dijeta razlikuje od pošćenja i od izgladnivanja (čak i one najrigidnije i najstrožije dijete se, ipak, makar za nijansu, razlikuju). Samo još da dodam da se ovde i ne radi brizi za liniju već o dubljim psihološkim problemima o kojima za raspravu ovde nije mesto.

Nije prikladno koristiti "simptome" ovde jer oni ne navode na postojanje dinamičkih odnosa i postojanja volje za razliku od "ponašanja". Ali jesi u pravu, loše zvuči. Nespretno sam to furmulisao. "U jednom tipu bulimije oboleli u svoje ponašanje uključuju. . . "
Evo rečenice, mada, kao što vidiš, sam je "malo" je preformulisao u svom postu.
Non-purging bulimia, which occurs in only approximately 6%-8% of cases, which involves excessive exercise or fasting after a binge to offset the caloric intake after eating. Purging-type bulimics may also exercise or fast, but as a secondary form of weight control.
Priznajem da sam veći naglasak dao nekim drugim rečima a nisam primetio "uglavnom". Ali sama formulacija rečenice me je na to naterala. Na primer:
Na planeti Zemlji većina životinja počinje na slovo "s", a tu uglavnom spadaju zglavkari: skakavac, svilena buba, svitac, stonoga, slon. Zar se ne čini slon kao uljez?