Mislim da je postavljanje ovog pitanja OVDE na Vokabularu suvisno. To je kao da si na prvoj godini Matematickog fakulteta pitao studente tablicu mnozenja.
Već si shvatila (posle druge srboljubove poruke) da postoji razlog zašto sam postavio pitanje.

Kobe's middle name starts with a B, but he will not reveal what the B stands for. "Kobe" is standardly pronounced "ko-BAY", but apparently everyone found it easier to pronounced his name "KO-bee", and it stuck.
Ako se ovo „apparently everyone“ odnosi na ljude iz njegove okoline i šire, pri čemu on sam ipak izgovara svoje ime na prvonavedeni način, opet je jedino ispravno zaključiti da svi ovi boldovani greše. Izgovor imena kako ga izgovara njegov nosilac je zakon, šta god pričao ostatak sveta (što je i logično, jer svaki čovek sam najbolje zna kako se zove, i ne mogu drugi nekim nadglasavanjem da ovome izmene ime).
No, biće da sam na kraju ipak ja pogrešio. Ovde:
http://www.spiritus-temporis.com/kobe-bryant/trivia.html tvrde da i sam Kobi tako izgovara svoje ime. (Uočite još jednu zanimljivost: bez ikakvih komentara navode njegovo srednje ime, iako sajt koji je Delija dao pravi veliku famu oko toga kako Kobi ne želi da otkrije dotično.) Izvinjavam se, ali nadam se da sve ovo istraživanje ni ovako nije bilo skroz nezanimljivo.

БТЊ, у чланку о Кобију стоји "који су га проследили у Лејкерсе у замену за Владета Дивца."
Онај наводно непознати ентузијаста је био променио на Владу
Ovde je nepoznati entuzijasta ipak pogrešio i više nego što je bilo u prvobitnoj verziji. Akuzativ imena Vlade može biti Vladeta i Vlada, pri čemu se prednost daje promeni koju koristi sam nosilac. Ovo je samo preporuka, nije toliko čvrsto kao kada je reč o izgovoru engleskih imena, te nije, strogo uzevši, greška ni kada se odabere pogrešna. U prvobitnoj verziji upravo se to dogodilo na Vikipediji (kako je Đorđe
ovde objasnio, sam Vlade preferira ak. Vlada), ali verzija nepoznatog može biti samo akuzativ imena Vlada, što se ovde nikako ne uklapa.