Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  ESP težak opis (i ukus) zaljubljenosti
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
08.10 ч. 25.06.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: [1]
  Штампај  
Аутор Тема: ESP težak opis (i ukus) zaljubljenosti  (Прочитано 4787 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
Sondra
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Aleksandra Mačkić
Поруке: 29

« у: 14.38 ч. 23.04.2009. »

Opet mi je potrebna pomoć; ima dosta rečenica koje uspem da rešim, ali se onda iscrpim do te mere da vapim za pomoć; ovo nije konačna verzija originalne knjige (ima mnogo zareza gde im nije mesto i sl.), možda u tome leži zec, mada sam retko u životu sretala ovako besmisleno skovane reči i rečenice.
Ko može, nek navali  Wink
Podvlačim najnejasnije delove... Radi se o berbernici u koju dolazi muškarac koji je zaljubljen u radnicu itd itd

A veces se embobecía a tal punto que colocaba los titulares del diario al revés o le pisaba la cola al gato de la barbería que se lo comía a zarpazos. Si Águeda se detenía a saludarlo, su timidez rayaba en lo asombroso, y lo mismo le volcaba encima la jofaina que llegaba al extremo de tropezar con Monteagudo que en más de una ocasión estuvo a punto de degollar al cliente que afeitaba.

Eto ukrštenice. Mnogo hvala unapred  Kiss 

Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 7.477

« Одговор #1 у: 16.47 ч. 23.04.2009. »

que se lo comía a zarpazos — ovo bi po kontekstu trebalo da znači da ga je mačak tukao šapama kad bi mu ovaj stao na rep. Zarpazo je udarac šapom....

Da li si sigurna da je klijent zaljubljen u berberku? Jer...

y lo mismo le volcaba encima la jofaina que llegaba al extremo de tropezar con Monteagudo 

Ovde kaže, manje više: tako da mu je više puta prosula ceo lavor na njega, a takođe se sudarala sa Monteagudom ... kojem je, ne jednom, malo falilo da zakolje mušteriju koju je brijao...

Ne znam što bi klijent nosio lavor... Mada iz prvog dela rečenice, reklo bi se da je ipak klijent, jer berberka ne vidim zašto bi čitala novine na radnom mestu...

Daj još neku rečenicu ispred i iza, i reci mi kako se ko zove... Ageda je berberka?
Сачувана
Sondra
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Aleksandra Mačkić

« Одговор #2 у: 17.33 ч. 23.04.2009. »

Ta Ageda radi u toj berbernici, Monteagudo je njen otac koji brije mušterije, a ovaj zbunjeno-zaljubljeni tip odlazi tamo često zbog nje, i uopšte mi nije jasan ovaj deo rečenice s lavorom (ona inače stalno odnosi i donosi neke lavore). Ne vredi da ti šaljem mnogo teksta ispred i iza jer nema nikakve veze, samo ću ti poslati kako sam ja mislila da prevedem, pa kud puklo da puklo... Mada bih volela da mi kažeš svoje mišljenje o mom rešenju ili ako smisliš nešto pametnije...

"Ponekad bi se zablesavio do te mere da je naslove u novinama okretao naopačke, ili bi stao na rep mačku iz berbernice koji bi kandžama kidisao na njega. Ako bi Ageda zastala da ga pozdravi postideo bi se do te mere da ga je trebalo politi kofom vode da ne naleti na Monteaguda koji je u više navrata bio na ivici da zakolje mušteriju koju je u tom trenutku brijao."

Ne znam, prilično slobodno, ali ne znam šta ću drugo... Javljaj šta misliš  Kiss
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #3 у: 19.04 ч. 23.04.2009. »

Ne, sad mi je jasno... Smiley

Ako bi Ageda zastala da ga pozdravi toliko bi se postideo da bi joj svaki put prevrnuo lavor i gurnuo je na Monteaguda koji je u više navrata bio na ivici da zakolje mušteriju koju je u tom trenutku brijao.
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #4 у: 19.05 ч. 23.04.2009. »

ono sa šapama je onako kako sam rekla... Evo ti vidi ovde sta kazu nativci... Nadajmo se da ce se pojaviti i neki Kubanac...

http://forum.wordreference.com/showthread.php?p=6953901#post6953901
« Задњи пут промењено: 19.08 ч. 23.04.2009. од Brunichild » Сачувана
Sondra
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Aleksandra Mačkić

« Одговор #5 у: 19.20 ч. 23.04.2009. »

Hvala ti, stvarno mi mnogo pomažeš, a ova knjiga je prepuna bisera i ne znam kako ću se iskobeljati, pitam se samo koja je granica (ne)ukusa po pitanju traženja pomoći na forumu. Da ne preteram? Ima toliko toga da mi dođe da se predam i vratim knjigu ili da makar tražim konačnu verziju knjige ne bi li u njoj pronašla malkice uljudniji stil i ostalo.
Još jednom ti hvala i ako stigneš odgovori mi na sve ovo gorenavedeno. Sad još tražim i savete???!!!  Embarrassed
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #6 у: 19.34 ч. 23.04.2009. »

Samo ti pitaj. Ja se jedino nadam da ću moći u svemu da ti pomognem... Nikad se ne može preterati u potrazi za znanjem, digo yo.... Cheesy

Nego... Ne razumem to konačna i trenutna verzija knjige.... Kakva je to knjiga? Obično se prevode konačne, tj objavljene verzije knjiga... Huh
Сачувана
Sondra
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Aleksandra Mačkić

« Одговор #7 у: 01.02 ч. 24.04.2009. »

Ne znam, to se i ja pitam... Samo znam da mi je rečeno da ću morati da potravnam prevod s konačnom verzijom knjige... zamisli
Smuti pa prospi
Sutra se čujemo s nekim novim biserkom
cmok
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #8 у: 07.51 ч. 24.04.2009. »

jaaaoooo... Pa sto si to prihvatila? Pa to jr nesto najgore. Meni je to shef radio, pa sam mu lepo rekla da ne dolazi u obzir. Ima da izgubis vise vremena na trazenju razlika nego na celom prevodu...
Сачувана
Sondra
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Aleksandra Mačkić

« Одговор #9 у: 11.26 ч. 24.04.2009. »

Baš sam se sada raspitala kada će mi stići konačna verzija... za koji dan. Dobro je što nisam mnogo odmakla i nadam se da će biti manje zaguljeno-sumanutih zavrzlama.
Čujemo se. Ipak će tu biti još koječega. Sigurno  Roll Eyes

Сачувана
Тагови:
Странице: [1]
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!