Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Када се "улица" пише великим словом?
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
12.23 ч. 27.06.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: [1]
  Штампај  
Аутор Тема: Када се "улица" пише великим словом?  (Прочитано 2658 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
nameless
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Поруке: 15

« у: 15.13 ч. 06.05.2009. »

Може ли неко да ми прекуца шта тачно пише у Правопису о овом питању?

Живим у улици Обалских радника.  Или, можда, треба да стоји: живим у Улици Обалских радника.

Школа се налази у Добропољској улици.  Овде сам прилично сигуран да не може да се пише: школа се налази у Добропољској Улици.

Протестни скуп је одржан на Тргу Николе Пашића.  Са малим или великим "т"? Био сам на тргу Славија.  Опет исто питање.

Још нешто, шта је правилно написано? Парастос погинулима одржан је у Цркви светог Марка у Београду.  Или, парастос погинулима одржан је у цркви Светог Марка у Београду.  (Колико знам, "свети" уз име свеца се увек пише малим словом у српком језику, осим када је то постало саставни део имена, нпр. , Свети Сава.  Или острво Свети Стефан, или крсна слава Свети Никола. )

Сачувана
Duja
Гост
« Одговор #1 у: 15.51 ч. 06.05.2009. »

Може ли неко да ми прекуца шта тачно пише у Правопису о овом питању?

Ne može, ali može da te uputi na našu veb stranicu u kojoj je to prepisano.  Grin
Сачувана
Тагови:
Странице: [1]
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!