Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Pisanje na internetu
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
00.24 ч. 11.06.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 [2] 3  Све
  Штампај  
Аутор Тема: Pisanje na internetu  (Прочитано 23153 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
Ђорђе Божовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Đorđe Božović
Струка: lingvist
Поруке: 4.322

« Одговор #15 у: 22.29 ч. 27.08.2009. »

Ali ne, Stoundare, tako napisan, ovaj tekstić gubi svu svoju čar. Smiley

Ne kažem da je autor tekstića hteo namerno poraditi na efektu svojega pisanija: vidi se da su to banalne pogreške na tastaturi; ali ovako kako je ispalo, makar i slučajno, efekta ima!

Na primer, mogli bismo pročitati "šȁka palàmēntē", što daje odličan smisao tekstu; zatim njegovi rečenični sklopovi (ne usuđujem se nazvati ih rečenicama Wink), sve sa pogreškama, zvuče božanstveno: "i najmanjese 20000 posetioca uz njenu nenormalnu muziku napolo ili drogiralo", "zaomije ovaj balkanski narod kojem i ja pripadam sto ne moze jos dase opmeti cak ni na ovoj kriziod prazne muzike"; a ne znam je li bolje "dugmat" ili "baljage" ili "zvezde grnda", kao da je parodija namerna! Smiley

I na sve to, božanstven završetak: "od cegace siromah imat koris"... Da je hteo namerno parodirati i satirizovati sve ukupno: i muziku, i balkanski mentalitet, i raju, sve to ujedno; možda ne bi ovako uspeo kao što jeste ovime ličnim primerom i svojom nepismenošću.
Сачувана
Зоран Ђорђевић
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: Дипл. инж.
Поруке: 2.364

« Одговор #16 у: 12.32 ч. 28.08.2009. »

Ali ne, Stoundare, tako napisan, ovaj tekstić gubi svu svoju čar. Smiley
 Da je hteo namerno parodirati i satirizovati sve ukupno: i muziku, i balkanski mentalitet, i raju, sve to ujedno; možda ne bi ovako uspeo kao što jeste ovime ličnim primerom i svojom nepismenošću.
Тачно тако.
Да је неко од нас хтео из зајебанције да напише овако нешто, не би успео. Направио би, рефлексно, макар један размак после тачке.
Сачувана
Зоран Ђорђевић
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #17 у: 17.44 ч. 28.08.2009. »

Сад једно озбиљно питање. Да ли се овај Хари Лука може убројити у писмене људе? За потребе статистике вероватно може, али...
Сачувана
Срећко Петровић
одомаћен члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:
/
Име и презиме:
Срећко Петровић
Струка:
Поруке: 387

« Одговор #18 у: 21.30 ч. 30.08.2009. »

Нисам сигуран, они се множе и нестају као винске мушице.
Црни Зоране, какво поређење!  Cheesy
Сачувана
Милош Бркушанин
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: biologist-to-be
Поруке: 93

« Одговор #19 у: 12.55 ч. 07.09.2009. »

''A sta kazete na prijone?
J-K bolest - bolest ludih krava.  Koja se prva pojavljuje kod kanibala.
Ja sam ipak za to da se na drugima proba ne treba da se zuri i da smo mi poskusni zecici.
Nikad se nezna kake mogucnosti imaju takvi organizmi kako ce se genom izraziti na populacijama i ostalim vrsta zivotinja-biljkama a sve faktore nikad ne mozeju uzeti u obzir kod preracunavanja i predvidjanja.
Ipak te zivotinje nisu u izolovanju kao nap.  kod fermentacije biotehnoloskih postupka mikroorganizama. ''

Када сам ја на овом форуму преопручио аутору поруке да поради на свом правопису, пошто и сам учествујем на форуму и смета ми оволика неписменост, сви су ме напали и, да смо били заједно у том тренутку, горео бих на ломачи :) То је једноставно форум на ком писменост није битна, битно је познавање проблема генетике.  Ја радим на свом говору, добар сам говорник и трудим се да будем бољи, али не мисле сви тако.  Зато поручујем - не покушавајте да укажете на грешку свима, неки форуми боље функционишу без обазирања на правописне проблеме!
Сачувана

Нека тајна се плела међу нама, дивна лудост што се зове говор, чинила је чудо.
Зоран Ђорђевић
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #20 у: 13.22 ч. 07.09.2009. »

Нов си овде па вероватно ниси стигао да прелисташ ову тему: http://www.vokabular.org/forum/index.php?topic=983.msg8015#msg8015
Сачувана
Милош Бркушанин
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #21 у: 17.10 ч. 07.09.2009. »

Прочитах.  Не сазнах пуно.  А можда и јесам, нисам сигуран.  Свако има своје виђење, а ја своје не мењам лако и сваку изјаву прихватам са резервом знајући да форуми и чланци на интернету нису добар начин за стицање знања.

Верујем да овде има људи који су у овој области бољи и поткованији од мене, али не могу са стопостотном сигурношћу веровати у сваку и свачију тврдњу Smiley

[мод: поруке састављене у једну]
« Задњи пут промењено: 09.43 ч. 08.09.2009. од Pedja » Сачувана

Pedja
администратор
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
DataVoyage
Име и презиме:
Предраг Супуровић
Струка: програмер
Поруке: 1.960

« Одговор #22 у: 09.45 ч. 08.09.2009. »

Исправљање правописних грешака на форумима се по правилу не сматра добронамерним. Ако желиш некоме да скренеш пажњу на његове грешке, онда то треба да радиш у приватним порукама.

Исто се гледа и на то када корисник пише више порука заредом само да би накупио довољан број порука за виши статус.
Сачувана

Милош Бркушанин
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #23 у: 10.11 ч. 08.09.2009. »

Слажем се. То сам урадио само на овом форуму. Smiley
Није ми стало до вишег статуса, нисам овде због тога. Али када сам видео да имам 7 порука, а потребне су ми још 3 да достигнем 10 послатих (и тако отворим неке нове могућности, опције), поделих је на неколико. Виши статус ми ништа не значи, ни на форуму, ни ван њега. Да ми значи, а да притом неко моје знање вреднује, бодује, оцењује звездицама, не бих се трудио и не бих ни био овде. Smiley
Сачувана

Вученовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
_
Име и презиме:

Поруке: 889

« Одговор #24 у: 11.18 ч. 08.09.2009. »

Исправљање правописних грешака на форумима се по правилу не сматра добронамерним. Ако желиш некоме да скренеш пажњу на његове грешке, онда то треба да радиш у приватним порукама.

Пеђа, вероватно си мислио на другим форумима, зар не?

Према мом двоипогодишњем искуству на овом форуму, исправљање правописних грешака се баш сматра добронамерним. Мислим да нико никоме то није узео за зло, сем кад је било пропраћено неким подсмехом или надменошћу.

Штавише, овде је и пожељно да се то ради јавно, а не приватним порукама, будући да правилно писање управо и јесте једна од главних тема овог форума.

Људи обично долазе на наш форум да нешто науче, те су им исправке само добродошле. Ја мислим да сам од доласка на форум унапредио своје писање, и правопис, и стил.
Сачувана
Милош Бркушанин
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #25 у: 12.21 ч. 08.09.2009. »

Вероватно је мислио на друге форуме јер сам ја као пример навео поруку са другог форума и моје искуство са истог.
Сачувана

Милан
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 50

« Одговор #26 у: 22.00 ч. 12.09.2009. »

Не знам за остале, мене највише нервира "ошишана латиница" и W на форумима.  На мобилним телефонима је у реду (донекле).  Најежим се од овога:
shala, zhao mi je, stwarno
У шали кажем друговима да се ману тог "пољског" W.  Замислите Пољаке да у свакој речи која садржи W  пишу V.    :o
Да ли на овом форуму могу да обришем или исправим неке грешке у мом одговору? (након слања поруке)
Сачувана
Зоран Ђорђевић
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #27 у: 22.11 ч. 12.09.2009. »

Не знам за остале, мене највише нервира "ошишана латиница" и W на форумима.  На мобилним телефонима је у реду (донекле).  Најежим се од овога:
shala, zhao mi je, stwarno

Види ово: http://www.vokabular.org/forum/index.php?topic=1014.0
Сачувана
Милош Бркушанин
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #28 у: 22.15 ч. 12.09.2009. »

Да ли на овом форуму могу да обришем или исправим неке грешке у мом одговору? (након слања поруке)

Треба да имаш 10 послатих порука да би могао да измениш свој одговор. Ја сам скоро прошао ту фазу. Smiley
Сачувана

Вученовић
језикословац
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
_
Име и презиме:

Поруке: 889

« Одговор #29 у: 10.05 ч. 13.09.2009. »

Вероватно је мислио на друге форуме јер сам ја као пример навео поруку са другог форума и моје искуство са истог.

Да, претпоставио сам да је хтео то да каже, ја хтедох да обезбедим да то буде јасно речено. Учинило ми се да би из администраторовог одговора ти могао стећи погрешан утисак.
Сачувана
Тагови:
Странице: 1 [2] 3  Све
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!