|
charmed94
Гост
|
 |
« Одговор #15 у: 18.15 ч. 28.01.2010. » |
|
Види, нисам знао шта Alt Gr. заправо значи. Ctrl + Alt, занимљиво. А ја досад, кô будала, држао Ctrl и Alt + Е, на пример, како бих добио €.
Хвала, Зоране!
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 7.477
|
 |
« Одговор #16 у: 18.51 ч. 28.01.2010. » |
|
Леви у комбинацији са нумеричком тастатуром (непрактично за лаптопе без исте). Десни је Alt Gr.
Е хебига. Ја имам лаптоп (лепи топ, што би реко гос'н Ћирилов  ). И немам нумеричку тастатуру. Како онда?
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Belopoljanski
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 820
|
 |
« Одговор #17 у: 19.29 ч. 28.01.2010. » |
|
Е хебига. Ја имам лаптоп (лепи топ, што би реко гос'н Ћирилов  ). И немам нумеричку тастатуру. Како онда? 1. Лепо инсталираш онај лејаут-менаџер и убациш знакове које желиш. 2. Узмеш одавде шта ти треба („ “ ’ … ° €) па копи-пејст.  Шалим се. Ево, вечерас ћу ако будем имао времена инсталирати бесплатну верзију тог програма код мене на виндоузу и саставити мање упуство корак по корак, па ћу ти послати. Можда би добро било да га негде и поставим као засебну тему, ако затреба још некоме.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
charmed94
Гост
|
 |
« Одговор #18 у: 19.33 ч. 28.01.2010. » |
|
Баш сам јуче, у продавници рачунарске опреме, видео засебну нумеричку тастатуру која се прикључује преко USB-а.  Шокирао сам се! Какве све глупости неће измислити, али ипак некима корисне, као у овом случају теби, Бруни. 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
|
 |
« Одговор #19 у: 19.35 ч. 28.01.2010. » |
|
Ако је само због мене, немој. Не могу ништа да инсталирам из простог разлога што апсолутно не капирам те ствари. Ономад инсталирах онај програм што је ББ направио, и ништа ми није радило... Вероватно није био проблем у програму, него у мени...
Ако ипак желиш да га направиш, окачићемо га као лепљиву тему, било у форуму за Правопис, или Ћирилица и латиница на рачунарима...
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
|
 |
« Одговор #20 у: 19.36 ч. 28.01.2010. » |
|
Баш сам јуче, у продавници рачунарске опреме, видео засебну нумеричку тастатуру која се прикључује преко USB-а.  Шокирао сам се! Какве све глупости неће измислити, али ипак некима корисне, као у овом случају теби, Бруни.  Ех, то постоји, вероватно и пре него што си се ти родиЈо...  Ма који ће ми џаво. Само да бих куцала наводнике? Лакше ми је копипејст или италик... То је корисно за рачуновође и слична занимања како би могли радити брзо чак и кад нису код куће, него негде на путу са својим лепим топом... 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
charmed94
Гост
|
 |
« Одговор #21 у: 19.42 ч. 28.01.2010. » |
|
Не, ја само кажем да може бити корисно. Него, јеси ли чула за ону стварчицу под називом рачунар? На њему има нумеричка тастатура. Тај лаптоп ми виша технологија, не разумем се ја у то.  П. С. Ако будеш знала и ако имаш Правопис поред себе, молим те, одговори ми на тему „коса црта“. П. П. С. Моја 100-та порука! Јупи! 
|
|
|
|
« Задњи пут промењено: 19.46 ч. 28.01.2010. од charmed94 »
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
|
 |
« Одговор #22 у: 19.44 ч. 28.01.2010. » |
|
Ponesi ti racunar u park, da te vidim... 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
charmed94
Гост
|
 |
« Одговор #23 у: 19.45 ч. 28.01.2010. » |
|
Ponesi ti racunar u park, da te vidim...  Ех, па немој тако. Ниси ваљда цели дан у парку... 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
|
 |
« Одговор #24 у: 19.46 ч. 28.01.2010. » |
|
Ponesi ti racunar u park, da te vidim...  Ех, па немој тако. Ниси ваљда цели дан у парку...  Nisam. Al jesam na terasi...
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
charmed94
Гост
|
 |
« Одговор #25 у: 20.00 ч. 28.01.2010. » |
|
Паметно, нема шта.  Што ја немам лаптоп да га возам по тераси...  Него, ово мени треба! Још нешто. Да ли постоји нека команда за косу црту, углате заграде и нешто тога типа, јер сваки пут када ми то затреба, морам да мењам на енглески језик у језичкој палети. То ме излуђује! Нашао сам у подешавањима пречицу (за брзо бирање језика), али ипак то није то.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Зоран Ђорђевић
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка: Дипл. инж.
Поруке: 2.364
|
 |
« Одговор #26 у: 20.03 ч. 28.01.2010. » |
|
Баш сам јуче, у продавници рачунарске опреме, видео засебну нумеричку тастатуру која се прикључује преко USB-а.  Шокирао сам се! Какве све глупости неће измислити, али ипак некима корисне, као у овом случају теби, Бруни.  Много је згодна за оне који су навикли на нумеричку тастатуру и морају много бројева да уносе, посебно за Excel. А није ни скупа, 5-6 €.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Зоран Ђорђевић
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка: Дипл. инж.
Поруке: 2.364
|
 |
« Одговор #27 у: 20.10 ч. 28.01.2010. » |
|
Још нешто. Да ли постоји нека команда за косу црту, углате заграде и нешто тога типа, јер сваки пут када ми то затреба, морам да мењам на енглески језик у језичкој палети.
За [ и ] су пречице Alt Gr+f Alt Gr+g, али, рекох већ, само на HR или SL. На мојој тастатури неће чак ни на EN. Зато сам ономад и рекао да је практичније имати HR него SR (Latin) када се користи пречица за брзо бирање језика (Alt+Shift).
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
|
 |
« Одговор #28 у: 20.15 ч. 28.01.2010. » |
|
Zorane, meni hoće sa SR (latinica). [...]
Коса црта је на истом месту, на седмици са шифтом.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|
charmed94
Гост
|
 |
« Одговор #29 у: 20.20 ч. 28.01.2010. » |
|
И мени такође хоће, али, будући да стално користим ћирилицу, ништа ми не помаже. Кад би то исто имало и за њу...  А, шта би за косу црту?
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|