Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Upotreba zajedničkih imenica ženskog roda - primer na slici u prilogu?
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
17.42 ч. 02.09.2026. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: [1]
  Штампај  
Аутор Тема: Upotreba zajedničkih imenica ženskog roda - primer na slici u prilogu?  (Прочитано 3799 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
blaki
гост

Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: Tehnicar
Поруке: 6

« у: 12.49 ч. 18.03.2013. »

Pozdrav svima,

Na jednom našem sajtu, koji bi morao "odisati" pravilnim pisanjem, našao sam zaista, po meni, jer moram naglasiti da nisam stručnjak za jezik, katastrofalne izraze.  Pokušao sam u okviru mog skromnog znanja o ovoj problematici da ih rangiram "sistemom semafora", dakle zeleno - ono što je odomaćeno, pa samim tim možda i prihvaćeno u jeziku, žuto - ono što je moguće ispravno i crveno - ono što mislim da je nepravilno i što ne bi smelo biti tako napisano.

Nisam brisao podatke o imenima ili druge informacije sa navedenog sajta, zato što su to javno dostupne informacije (možete i videti ime sajta), i nije mi namera da bilo koga omalovažim, ali su greške, po meni, tako velike da se na iste mora ukazati.

Interesuje me mišljenje ostalih ljudi na forumu i pravilne formulacije označenog u skladu sa pravopisom i gramatikom srpskog jezika.

blaki.
Сачувана
blaki
гост

Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #1 у: 12.56 ч. 18.03.2013. »

Pokušaj da ubacim ispravan link ka slici:

hxxp: www. zaslike. com/files/gwqu0vfqtp51cdtmz. jpg
Сачувана
blaki
гост

Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #2 у: 13.04 ч. 18.03.2013. »

Ako i ovo nije to sto treba biti, odustajem i izvinjavam se svima, te molim administratora da obrise moj nalog.  Hvala.

Сачувана
blaki
гост

Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #3 у: 13.22 ч. 18.03.2013. »

Šta se dešava, nemam pojma, ovo je taj link, pa ga sistemom "Copy-paste" okno vašeg pregledača

hxxp: www. zaslike. com/files/gwqu0vfqtp51cdtmz. jpg
Сачувана
blaki
гост

Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #4 у: 13.27 ч. 18.03.2013. »

Mislim da administrator zna o čemu se radi.  Ovo "prepoznavanje" setovanja UTF-8 kodnog rasporeda nije dobro i svi ovi razmaci su apsolutno nepotrebni.

Сачувана
Pedja
администратор
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:
DataVoyage
Име и презиме:
Предраг Супуровић
Струка: програмер
Поруке: 1.960

« Одговор #5 у: 07.57 ч. 20.03.2013. »

Forum se sam štiti tako što novim korsinicima ne dozvoljava da opstavljaju linkove. To je prevencija od spama koja se pokazala kao vrlo korisna.

Nakon malo aktivnosti na forumu, moži ćeš daostavljaš ispavne linkove. Do tada, nama nije teško da "popravimo" link i otvorimo ga.

Primeri koje si naveo u slici nisu neispravni. Neki su neuobičajeni ali neispravni nisu. Nažalost, postalo je moderno uvoditi ženski i muški rod tamo gde nikada nisu korišćeni ali može im se. Jedini način da se protiv toga boriš je da i dalje ne koristiš muški ili ženski rod tamo gde to nije uobičajeno. Ja bar tako radim.

Potraži na forumu ima disksuija o gramatičkom rodu u srpskom jeziku.
« Задњи пут промењено: 08.01 ч. 20.03.2013. од Pedja » Сачувана

Тагови:
Странице: [1]
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!