Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Mehmed Meša Selimović
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
09.07 ч. 03.12.2024. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 [2]  Све
  Штампај  
Аутор Тема: Mehmed Meša Selimović  (Прочитано 17707 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
Iris-Amor
посетилац
**
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Iris Tahirovic
Струка: ekonomista
Поруке: 31

Stay positive.

« Одговор #15 у: 20.54 ч. 11.11.2014. »

"Da sam manje spavao, da sam i noću putovao, da je bilo manje umora, da su bile manje ravnice i niža brda koja je trebalo pregaziti, došao bih na vrijeme (…). I ničeg ne bi bilo od ovog što me boli, ni Harunove smrti, ni ove noći posljednje. A možda bi i bilo, jer neka noć mora biti posljednja, i nešto mora biti što boli, uvijek."

- "Nikad ranije nisam ovako mislio, sve se mijenja kad se čovjek pomjeri iz ležišta. A ja baš to nisam htio, ni da se pomjerim iz ležišta, ni da mijenjam ugao gledanja, jer ne bih bio više što sam, a šta bih bio, to niko ne bi mogao da zna. Možda neko nov i nepoznat, kome ne bih mogao da odredim ni predvidim postupke. Nezadovoljstvo je kao zvijer, nemoćna kad se rodi, strašna kad ojača!

- "Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti."

- "Ne želim da posjedujem, ne želim da upravljam. Želim samo neko blago lice, malo povjerenja, koju utješnu riječ, toplu ruku, ispruženu da me prihvati kad posrnem. Da ne dozvoli da padnem."
Сачувана
jadranka84
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка: dipl. novinarka
Поруке: 129

« Одговор #16 у: 10.35 ч. 25.12.2015. »

meni ipak najdraže - uvijek aktualno........

Postoje tri velike strasti - alkohol, kocka i vlast.

Od prve dvije se nekako može izliječiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je kao čarobni kamen, jer pribavlja moć...

Čovjeka na vlasti podstiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži, i njegova predstava o sebi uvek je ljepša nego istina. Sve ljude smatra glupim, jer kriju pred njim svoje pravo mišljenje, a sebi prisvaja pravo da sve zna, i ljudi to prihvataju.

Niko na vlasti nije pametan, jer i pametni ubrzo izgube razbor, i niko trpeljiv, jer mrze promjenu. Odmah stvaraju vječne zakone, vječna načela, vječno ustrojstvo, i vežući vlast uz Boga, učvršćuju svoju moć. I niko ih ne bi oborio, da ne postaju smetnja i prijetnja drugim moćnicima. Ruše ih uvijek na isti način, objašnjavajući to nasiljem prema narodu, a svi su nasilnici, i izdajom prema vladaru, a nikome to ni na um ne pada. I nikoga to nije urazumilo, svi srljaju na vlast, kao noćni leptiri na plamen svijeće.
Сачувана
jadranka84
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #17 у: 10.37 ч. 25.12.2015. »

MOJ ŽIVOTNI MOTO

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?
Сачувана
jadranka84
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #18 у: 10.39 ч. 25.12.2015. »

Pitaju me koje sam vjere?
 - A ja im odgovaram pitanjem:

A koliko to Bogova ima?

Selimović
Сачувана
jadranka84
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #19 у: 10.40 ч. 25.12.2015. »

Pišite jer........................

"Ono što nije zapisano, i ne postoji; bilo pa umrlo."
Сачувана
jadranka84
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

« Одговор #20 у: 04.48 ч. 03.01.2016. »

"Pametni su ovo ljudi.
 Primaju nerad od Istoka, ugodan život od Zapada; nikuda ne žure, jer sam život žuri, ne zanima ih da vide šta je iza sutrašnjeg dana, doći će što je određeno, a od njih malo šta zavisi; zajedno su samo u nevoljama, zato i ne vole da često budu zajedno; malo kome vjeruju, a najlakše ih je prevariti lijepom riječi; ne liče na junake, a najteže ih je uplašiti prijetnjom; dugo se ne osvrću ni na što, svejedno im je što se oko njih dešava, a onda odjednom sve počne da ih se tiče, sve isprevrću i okrenu na glavu, pa opet postanu spavači, i ne vole da se sjećaju ničeg što se desilo; boje se promjena jer su im često donosile zlo, a lako im dosadi jedan čovjek makar im činio i dobro."
Сачувана
Тагови:
Странице: 1 [2]  Све
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!