Pa i nije toliko čudno, Vučenoviću... Da biste preporučili određenu knjigu treba tačno da znate o čemu pričate, a kad kažete da je Andrić sjajan pisac i da ga obavezno treba čitati, em nećete pogrešiti, em vas niko neće pitati na koju knjigu tačno mislite i zašto.
Malčice sam ovo banalizovala, ali nadam se da shvatate na šta mislim
I samo da napomenem, da ne bude zabune: ovaj moj komentar ne odnosi se ni na jedan odgovor na ovoj temi i na ovom forumu, već na slična „ mišljenja i preporuke“ uopšte
Moje mišljenje se odnosi i na odgovore ovde i uopšte. Taj koji traži preporuku sigurno, bar u startu, ne ide s namerom da pročita nečije celokupno delo. Mora da počne od nečega, pa ako mu se baš svidi, ko zna, možda će da pročita još neku. Stoga je preporuka određene knjige svakako korisnija od preporuke pisca. Ako ste pročitali sve knjige nekog pisca i smatrate da su sve sjajne, ne možete da se odlučite za neku posebno, onda i samo onda okej.
Inače, konkretno od Ive Andrića pročitao sam samo jednu knjigu. Doduše odavno, pre dvadesetak godina. Budući da mi se nije nešto posebno svidela (možda bi mi se sad dopala, ne znam), nisam nikad imao volje da pročitam još neku.