Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 7.477
|
 |
« у: 12.31 ч. 13.10.2007. » |
|
Joш транскрипције у вези са старим Шкотима. Ово су пиктска краљевства а у загради је данашње име округа у ком су се некад налазила та краљевства.
1. Caith (Caithness and Sutherland), Китнес и Сатерланд (?) 2. Ce (Mar and Buchan), Мар и Бухан (?) 3. Ciric (the Mearns), Мирнс (?) 4. Fibh (Fife), Фајф (?) 5. Fidach (Ross and Moray), Рос и Мореј (?) 6. Fodhla (Atholl) Атол (?) 7. Forthren (Western Perthshire) Западни Пертшајр (? овде не знам јел се ово shire изговара као шајр (што би било ближе ориг. изговору) или шир (што би било устаљеније...)
Иста листа се може видети на енглеској Википедији у чланку Picts, поднаслов Pictish kings and kingdoms.
Молим вас да ми помогнете око транскрипције имена у загради, јер су то имена данашњих области, ово прво су имена на келтском, те ћу их као и све остале речи на келтском, оставити у оригиналу, делом и зато што се изгледа верзије имена разликују (нпр. имена на Википедији су малкице различита од имена која ја имам). Ја сам написала ћирилицом поред сваког имена транскрипцију како ја мислим да треба, али бих волела да ми то неко ко се разуме у тему потврди.
Захваљујем се унапред.
|