Miki
Гост
|
|
« Одговор #45 у: 20.46 ч. 18.06.2008. » |
|
Мој омиљени је Линеа. Тај сад репризирају на некој телевизији. То ли је онај бели лав? Или можда онај доле? Да не помисли неко да се нисам одвајао од телевизора — памтим као слон, само је то у питању. Али да је имало шта да се погледа, имало је. Хе, хе... Оли, да, репризирали су Слово по слово и кад сам ја био клинац. Али мораш признати да је Брунхилда овде у праву:
Слово на слово. Лапсус. Не знам одакле ми оно по.
|
|
« Задњи пут промењено: 20.59 ч. 18.06.2008. од Мирослав »
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац
Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 7.477
|
|
« Одговор #46 у: 20.57 ч. 18.06.2008. » |
|
hahhaah.. bajumbajum... Ja htedoh da pitam kako se zove taj, al me mrzelo da objasnjavam... Jedan od mojih omiljenih crtanih likova...
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Бојан Башић
језикословац
староседелац
Ван мреже
Име и презиме:
Поруке: 1.611
|
|
« Одговор #47 у: 21.12 ч. 18.06.2008. » |
|
Мој омиљени је Линеа. Тај сад репризирају на некој телевизији. То ли је онај бели лав? Или можда онај доле? Ne, to je onaj kog ti zoveš Bajum Bajum. Beli lav se u našem prevodu zvao Leo, i to je još jedan anime.
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац
Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
|
|
« Одговор #48 у: 21.14 ч. 18.06.2008. » |
|
Е, ја не знам ко је тај Лео. то је вероватно нешто кад сам ја већ била велика А како се звала она серија у којој је наводно био Ј.Ј. Змај, где су две бабе на прозору увек питале: Шта је старије, кокоооош или јаааааје? Једна баба је била мршава и глумио ју је Драган Зарић, а друга баба је била дебела и са брковима и не знам ко ју је глумио.... Мене се много свиђала та серија...
|
|
« Задњи пут промењено: 21.16 ч. 18.06.2008. од Brunichild »
|
Сачувана
|
|
|
|
Бојан Башић
језикословац
староседелац
Ван мреже
Име и презиме:
Поруке: 1.611
|
|
« Одговор #49 у: 21.21 ч. 18.06.2008. » |
|
А како се звала она серија у којој је наводно био Ј.Ј. Змај, где су две бабе на прозору увек питале: Шта је старије, кокоооош или јаааааје? Једна баба је била мршава и глумио ју је Драган Зарић, а друга баба је била дебела и са брковима и не знам ко ју је глумио.... Мене се много свиђала та серија... To bi bio Neven.
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац
Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
|
|
« Одговор #50 у: 21.23 ч. 18.06.2008. » |
|
Јесте, Невен! Све сам заборавила...
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Miki
Гост
|
|
« Одговор #51 у: 21.29 ч. 18.06.2008. » |
|
Тако ми Грејскала, не знам како се сетиш свега, Бојане. Ја памтим доста тога, али не могу се свему и имена присетити, а ти кô из топа!
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Зоран Ђорђевић
староседелац
Ван мреже
Име и презиме:
Струка: Дипл. инж.
Поруке: 2.364
|
|
« Одговор #52 у: 21.57 ч. 18.06.2008. » |
|
У то доба серије нису биле роба на тржишту. Данас програм, не само за децу него уопште, личи на кинески тржни центар. Има свега, а ваљаног једва нешто мало. За утеху ми је то што је, бар како чујем од пријатеља који живе којекуда по белом свету, и другде тако. Један је Би-Би-Си који има сва три потребна услова за прављење квалитетних емисија - паре, паре и паре.
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац
Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
|
|
« Одговор #53 у: 22.14 ч. 18.06.2008. » |
|
хе.. Џаба ти паре ако немаш таленат и идеје...
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Miki
Гост
|
|
« Одговор #54 у: 22.28 ч. 18.06.2008. » |
|
Пих! Данас све пролази. Немачке и аустријске ТВ станице су само мало лепше од ових наших, због вишка новца, а иначе већина емисија најприземнијег карактера долази управо одатле (ма ни име нећу великим словом да им записујем): мењам жену (од 50 за две од по 25), 24 сата трактор, велики смрад, 'ватај мајку после ћерку, ... Штета само што све те бљувотине стижу код нас са закашњењем. Овде када прошарам каналима, задржим се једино на Еуроспорту. Остале станице дају неке нижеразредне филмове из доба креде, а МТВ предњачи у оним примитивизмима. Сваке преступне године буде неки документарац или слично. А ТВ-шоп заборавих! То је, поред реклама и оних мени несхватљивих телефонских маратонских квизова, најемитованији садржај („само нека вас 10-ак милиона Немаца позове неколико пута у току дана нашу линију, а отворену целодневно, по цени од 'само' 1,39€ по позиву, а један срећник ће добити преносиви рачунар и мобилни телефон ('који у пакету коштају око 500€' — то вам не кажу)!“).
|
|
« Задњи пут промењено: 22.38 ч. 18.06.2008. од Мирослав »
|
Сачувана
|
|
|
|
chiviash
одомаћен члан
Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 229
|
|
« Одговор #55 у: 22.41 ч. 18.06.2008. » |
|
Kada smo kod crtanih filmova, ko se jos seca Kalimera . Moj najomiljeniji crtani besxe Gustav. Ko se seca ?
Ух, ја се сећам свега, кô Старац Фочо од стотину љета . Мој омиљени је Линеа. Тај сад репризирају на некој телевизији. Blago tebi, ima ih puno koji se mogu videti na youtube? Od Gustava ni traga. Vec sam trazio preko neta ali bez uspeha. Cini mi se da je bio madjarski ili pak poljski , vrag bi ga znao. Kada bih imao bar sliku mozda bi potraga bila laksa. Ne sumnjam da ce mi neko od vas pomoci ako bude mogao .
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац
Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
|
|
« Одговор #56 у: 22.52 ч. 18.06.2008. » |
|
Пих! Данас све пролази. Немачке и аустријске ТВ станице су само мало лепше од ових наших, због вишка новца, а иначе већина емисија најприземнијег карактера долази управо одатле (ма ни име нећу великим словом да им записујем): мењам жену (од 50 за две од по 25), 24 сата трактор, велики смрад, 'ватај мајку после ћерку, ... Штета само што све те бљувотине стижу код нас са закашњењем. Овде када прошарам каналима, задржим се једино на Еуроспорту. Остале станице дају неке нижеразредне филмове из доба креде, а МТВ предњачи у оним примитивизмима. Сваке преступне године буде неки документарац или слично. А ТВ-шоп заборавих! То је, поред реклама и оних мени несхватљивих телефонских маратонских квизова, најемитованији садржај („само нека вас 10-ак милиона Немаца позове неколико пута у току дана нашу линију, а отворену целодневно, по цени од 'само' 1,39€ по позиву, а један срећник ће добити преносиви рачунар и мобилни телефон ('који у пакету коштају око 500€' — то вам не кажу)!“). Паре и гледаност не значи обавезно и квалитет (нажалост). Штета што српска ТВ, уместо да се угледа на БиБиСи, угледа се на којекакве Велике братове и глупаве квизове...
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Оли
језикословац
староседелац
Ван мреже
Организација:
Име и презиме: Оливера Потић
Поруке: 993
|
|
« Одговор #57 у: 22.55 ч. 18.06.2008. » |
|
Колико се сећам, мађарски. Није лош био Густав, ал’ увек је надрљавао .
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Психо-Делија
језикословац
староседелац
Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 1.457
|
|
« Одговор #58 у: 22.56 ч. 18.06.2008. » |
|
Ја се сећа и Густава и Линее. Густав је био Мађар, а аутор му је био Марсел Јанкович. Линеу је цртао Италијан Освалдо Кавандоли (да не буде забуне, све сам ово извукао из малог мозга, а не са мрежице)
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Оли
језикословац
староседелац
Ван мреже