Зоран Ђорђевић
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка: Дипл. инж.
Поруке: 2.364
|
 |
« у: 00.46 ч. 08.08.2009. » |
|
spagete, имаш незгодан надимак, не знам како би гласио вокатив.
Већ сам рекао да нам је драго што си се укључила на форум и што те интересује како да правилно пишеш. Ево примера како неки пишу не поштујући основна правописна правила (са једног форума, поводом паса луталица, небитно за нас):
ono sto meni najvise smeta u celoj ovoj prici je to sto cim kazes nesto drugacije odmah si okarakterisan kao neko ko mrzi zivotinje...glupost...ja imam psa...ali u potpunosti mogu da razumem ljude koji "ne vole' zivotinje ili ih se plase itd.nisu svi ljudi isti i njihovo je pravo da tako razmisljaju.cinjenica je da postoje lutalice,kao sto je cinjenica da napadaju ljude i decu,da je bilo ko od nas bio u njihovoj kozi tj.da je bilo ko bio u takvoj situaciji da dozivi veliki sok i da se bori sa sopstveni zivot mozda bi drugacije i mi razmisljali.moja drugarica je spasila svoj zivot tako sto je uletela u kontejner a i dan danas ide na plasticne operacije,zivot joj se promenio iz korena ima jezive oziljke i ona ima emocionalni sok pa ja verujem do kraja zivota,a na stranu to sto jezivo izgleda a do "juce "je bila normalna.psi lutalice su veliki problem i treba ga sto pre resiti.ja licno imam strah kad setam sa psom i detetom da ne naletim na neku lutalicu jer ne znam ni kako ce reagovati ni kakav je a daleko od toga da mrzim zivotinje bas naprotiv..........
Нигде великог слова ни размака после тачке и запете. А сигурно је завршила неку школу.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Ђорђе Божовић
језикословац
староседелац

Ван мреже
Име и презиме: Đorđe Božović
Струка: lingvist
Поруке: 4.322
|
 |
« Одговор #1 у: 02.01 ч. 08.08.2009. » |
|
To je još i dobro čega ima.  Ovako su pisali zlatiborski rukovodioci, direktori, odbornici, i ini glavešine, šezdesetih godina (rešenje o kažnjavanju kuvarice jednog ugostiteljskog objekta od 31. maja 1961): „donosim sledeće ipored više opomena daje naj strožije zabranjeno kuhinju dešavase da se tome ne pridaje nikakva važnost na toje dovelo više puta dase na radnom mesu kod panić koviljke deca ulaze i da otkrivaju šerpe sa jelom dase dana 28 V oko 17 časova došaosam u kuhinju ista je bila na smeni deca su ušla i unela futbal i greju eksere u kuhinji pitao sam istu dali zna daje na radnom mestu dase u kuhinju ne sme ulaziti ista mije od govorila štaću mu ja ista jese ponela ne odgovorno prema svom radnom mestu pa prema tome panić koviljka radnica ug radnje kažnjavase sa 5% od svoje prinadležnosti jer ista ubuduće ako svati ovako svoje radno mesto ista dovodi sebe u nezgodan položaj zbog toga dešava da se kod nje iste nastaje manjak jela a toje česta po java kod iste je nastao manjak 24 V 4 porcije jela manje jedna sardina ista kada je upoznata da se ovo mora nadoknaditi radnji ista je to prećuta la istu opominjem dase sva šteta na stala za vreme njene smene mora radnji nadoknaditi atoje ukoliko ista neće da plati istoj ćese obustaviti od svoje mesečne prinadležnosti Obrazloženje pomenuta panić koviljka ima pravo žalbe radničkom savetu u roku od 3 dana“ Ovaj uopšte i nema ni tačke ni zapete. 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Соња
језикословац
староседелац

Ван мреже
Име и презиме: Соња Ђорђевић
Струка:
Поруке: 1.404
|
 |
« Одговор #2 у: 03.57 ч. 08.08.2009. » |
|
Мајко мила, на шта ово личи! Могу да проверим кад је тачно било, али одговорно тврдим да смо сестра и ја, док смо се још као врло мале (дакле, оправдано без основне школе) дописивале (мо'ш мислити  ), писале кудикамо правилније (уф, морадох да проверим за ово кудикамо  ).
|
|
|
|
« Задњи пут промењено: 03.59 ч. 08.08.2009. од Сошке »
|
Сачувана
|
|
|
|
Stoundar
староседелац

Ван мреже
Организација:
Име и презиме:
Поруке: 973
|
 |
« Одговор #3 у: 09.24 ч. 08.08.2009. » |
|
Primijetio sam da mnogi koji pišu kao u Zoranovom primjeru uglavnom znaju pisati bolje (silom prilika, jer su ipak morali završiti školu), ali ne smatraju da je to potrebno na takvoj vrsti foruma, jer se ni drugi ne trude, dok njima samima pravilno pisanje u svakoj situaciji nije jedno od ličnih opredjeljenja. Stoga, ako administratori žele da im forum izgleda pismeno, moraju napisati u pravilniku da je u upotrebi standardni jezik, mada se ponekad i bez pravilnika na određenom forumu nađe dovoljan broj korisnika koji vole da pišu pravilno, pa se svi ostali nastoje uklopiti kako ne bi izgledali neobrazovano u raspravi.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 7.477
|
 |
« Одговор #4 у: 09.54 ч. 08.08.2009. » |
|
Stoga, ako administratori žele da im forum izgleda pismeno, moraju napisati u pravilniku da je u upotrebi standardni jezik, Ja mislim da je to poslednja misao 99% administratora kad odluče da naprave forum. 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Зоран Ђорђевић
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
|
 |
« Одговор #5 у: 12.38 ч. 08.08.2009. » |
|
Primijetio sam da mnogi koji pišu kao u Zoranovom primjeru uglavnom znaju pisati bolje
Рекао бих да је то на неки начин непоштовање онога коме се пише.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Madiuxa
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 7.477
|
 |
« Одговор #6 у: 12.48 ч. 08.08.2009. » |
|
Primijetio sam da mnogi koji pišu kao u Zoranovom primjeru uglavnom znaju pisati bolje
Рекао бих да је то на неки начин непоштовање онога коме се пише. Verovali ili ne, mnogi ne razmisljaju tako. Cak im tako nesto na pamet ne pada...
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Stoundar
староседелац

Ван мреже
Организација:
Име и презиме:
|
 |
« Одговор #7 у: 14.40 ч. 08.08.2009. » |
|
Рекао бих да је то на неки начин непоштовање онога коме се пише. Nije ako onaj kome se piše (drugi forumaš) takođe ne mari za jezik, čak se može tvrditi i suprotno — forumaš koji se trudi da pažljivo piše pomalo nervira sve ostale, jer se ne uklapa u društvo nemarnih pisaca, pa zato treba uspostaviti jasna pravila na forumu. Naravno, ako forum sam po sebi privlači pažljive pisce, onda su takva pravila suvišna, jer će se pojedini nemarni pisci postepeno uklopiti u društvo. To sam vidio i ovdje kod nekih korisnika, koji su vrlo brzo nakon dolaska na forum popravili svoje pisanje.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Соња
језикословац
староседелац

Ван мреже
Име и презиме: Соња Ђорђевић
Струка:
Поруке: 1.404
|
 |
« Одговор #8 у: 15.41 ч. 08.08.2009. » |
|
Рекао бих да је то на неки начин непоштовање онога коме се пише. Nije ako onaj kome se piše (drugi forumaš) takođe ne mari za jezik, čak se može tvrditi i suprotno — forumaš koji se trudi da pažljivo piše pomalo nervira sve ostale, jer se ne uklapa u društvo nemarnih pisaca, pa zato treba uspostaviti jasna pravila na forumu. Naravno, ako forum sam po sebi privlači pažljive pisce, onda su takva pravila suvišna, jer će se pojedini nemarni pisci postepeno uklopiti u društvo. To sam vidio i ovdje kod nekih korisnika, koji su vrlo brzo nakon dolaska na forum popravili svoje pisanje. Хм, да. Присетимо се само мог недавног препуцавања са млађахним ми колегиницама поводом мог (признајем, врло грубог) шиштања против оног њиховог сх, цх, зх, тј и осталог. Да су могле, чини ми се, бар две би скочиле очи чарне да ми ископају.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
србољуб
члан

Ван мреже
Име и презиме: Милан Ђорић
Поруке: 88
|
 |
« Одговор #9 у: 13.46 ч. 14.08.2009. » |
|
Хм, да. Присетимо се само мог недавног препуцавања са млађахним ми колегиницама поводом мог (признајем, врло грубог) шиштања против оног њиховог сх, цх, зх, тј и осталог. Да су могле, чини ми се, бар две би скочиле очи чарне да ми ископају.
Само хоћу да се и званично зна ко је најјачи на форуму (ко разуме схватиће). 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
you're going to reap just what you sow
|
|
|
Зоран Ђорђевић
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
|
 |
« Одговор #10 у: 21.07 ч. 26.08.2009. » |
|
Ево како је један читалац Политике написао коментар о Мадонином концерту (садржај је небитан): hari luka, 26/08/2009, 06:58 zar nije imala ta sirotinja iz srbije kojaje dosla na koncert da potrosi pare na dru nego na prebogatu madonu kojaje u stanju da kupi beograd.prvoje balkanska sirotinja bogatila sabana saulica pa miroslavailica za njim lepu breni,mila pa sve do saka palamente i nekih jos palementica iz bivse yuge.na svebi ovo mogo da reknem sramot jos pisu malo doslo na kocert 40000hiljda pa cemuje ona to zasluzila dabijoj doso bilo ko.umesto u ovoj krizi dasu deci kupili knjge za skolu srbija placa madoni najeftiniju kartu 3000 dinara i najmanjese 20000 posetioca uz njenu nenormalnu muziku napolo ili drogiralo.trebalibi da objavite kolikoje u bolnicu posle koncerta zaglavilo.zaomije ovaj balkanski narod kojem i ja pripadam sto ne moze jos dase opmeti cak ni na ovoj kriziod prazne muzike.prvoje juzni vetar cupo narodu pare iz cepa za njim slatki grijeh pa neka dugmat pa corbe ,jabuke baljage i td i opethimje malono jos dosla i madona da uzme koji dinar koji uopste nije popularan u americi ali onaga voli i tosu pare.sadsu krenule naveliko i zvezde grnda ko da nebi mogli da zivimo bes njih je sasu nismo dovoljno obogatili i ta proklrti pink i opet sirotinja iz dzepa daje pare.bilobi vrijeme dase i balkan od tog ciga nluka ogradi i pocnu nesto ozbiljno da rade od cegace siromah imat koris pozdsavКо му даде компјутер! 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Психо-Делија
језикословац
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
Струка:
Поруке: 1.457
|
 |
« Одговор #11 у: 00.51 ч. 27.08.2009. » |
|
аљудимјименијетобассимпатицно. Озбиљно вам кажем - чисти надреализам. 
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Ђорђе Божовић
језикословац
староседелац

Ван мреже
Име и презиме: Đorđe Božović
Струка: lingvist
Поруке: 4.322
|
 |
« Одговор #12 у: 11.41 ч. 27.08.2009. » |
|
I jamislim da toje vrlo sima ticno cak ikao daje cisti nad ralizma,a toje cak vrlo zanimljivo i rekaobi da toje cak parodicno prava post moderna,koda cikadusko toje piso kodasu i,a forizmi.  zaomije ovaj balkanski narod kojem i ja pripadam sto ne moze jos dase opmeti cak ni na ovoj kriziod prazne muzike.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
Stoundar
староседелац

Ван мреже
Организација:
Име и презиме:
|
 |
« Одговор #13 у: 20.52 ч. 27.08.2009. » |
|
Nisam mogao da odolim izazovu. Hari Luka, 26. 8. 2009, 6.58
Zar nije mogla ta sirotinja iz Srbije da potroši pare na drugo, ne na prebogatu Madonu koja je u stanju da kupi Beograd? Prvo je balkanska sirotinja bogatila Šabana Šaulića, pa Miroslava Ilića, za njim Lepu Brenu, Mila [?], pa sve do Šaka Polumente i još nekih polumentića iz bivše Juge.
Na sve bih ovo mogao da kažem: sramota! Još pišu da je malo ljudi došlo na koncert — 40.000! Pa čime je ona zaslužila da joj dolazi bilo ko? Umesto da su u ovoj krizi deci kupili knjige za školu, Srbija plaća Madoni 3.000 dinara za najjeftiniju kartu, i najmanje se 20.000 posetilaca uz njenu nenormalnu muziku napilo ili drogiralo. Trebalo bi da objavite koliko ih je u bolnici posle koncerta zaglavilo.
Žao mi je što ovaj balkanski narod, kojem i ja pripadam, ne može još uvek da se opameti od prazne muzike, čak ni u ovoj krizi. Prvo je Južni vetar čupao narodu pare iz džepa, za njim Slatki greh, pa neka dugmad, pa čorbe, jabuke, bajage itd. i opet im je malo, no još došla i Madona da uzme koji dinar, koji uopšte nije popularan u Americi, ali ona ga voli i to su pare. Sad su krenule naveliko i Zvezde Granda, kao da ne bismo mogli da živimo bez njih jer se nisu dovoljno obogatile [?], i taj prokleti Pink, i opet sirotinja iz džepa daje pare.
Bilo bi vreme da se i Balkan od tog ciganluka ogradi i počne nešto ozbiljno da radi, od čega će siromah imati korist.
Pozdrav.
|
|
|
|
« Задњи пут промењено: 22.10 ч. 27.08.2009. од Stoundar »
|
Сачувана
|
|
|
|
Зоран Ђорђевић
староседелац

Ван мреже
Име и презиме:
|
 |
« Одговор #14 у: 21.21 ч. 27.08.2009. » |
|
šaka palamente [šta li je ovo?] i još neke palamentiće [?]
Колико се ја разумем у фолк-музику (отприлике к'о она Марица), један певач се звао Шако Полумента. Нисам сигуран, они се множе и нестају као винске мушице.
|
|
|
|
|
Сачувана
|
|
|
|
|