Не видим шта имаш против ијекавице. Нико не инсистира да се неки чланак на Википедији пише једним или другим изговором - тај чланак сам писао ја и ваљда имам право да пишем ијекавицом ако хоћу. Ијекавски изговор је у стандардном српском језику потпуно равноправан са екавским. Заиста не схватам зашто људи из Србије имају толику фобију од ијекавског изговора.
Такође није тачно да су "остали текстови на Википедији писани екавицом". На Википедији на српском језику има и екавских и ијекавских текстова, Предраже, без обзира на то колико то Вама изгледало неприродно или духовито. Википедија не санкционише ни екавицу ни ијекавицу, из простог разлога што су ова два изговора (веровали или не!)
сасвим равноправна у српском језику.
Ужички изворни говор је ијекавски, свиђало се то Вама или не (што, свакако, нема везе са чињеницом да је овај чланак писан ијекавицом, већ ово само напомињем јер Ви погрешно тврдите да је ијекавица у ужичком крају неприродна

). Ноншалантно се правите луди поред Пријепоља, Сјенице, Дријетња (село само четири километра удаљено од Ужица), Сјеништа, Звијезде, Биоске и других ужичких села, брда и потока.

То што је већина србијанских говора екавска (а изгледа да Вам није познато да је ијекавски рефлекс јата врло присутан у западној и југозападној Србији) не значи да је српски језик искључиво и само екавски, јер нити Срби живе само у Србији, нити се српски говори само у Србији. Србија, упркос томе што тврде наши политичари, није (једина) српска матица, нити је "мајка свих Срба" и српског језика и већ шта ја знам. Црна Гора и Босна и Херцеговина су такође матичне државе многих Срба, који тамо говоре ијекавски. Нису сви Срби из Србије. Играјући ову србофобичну америчку игру коју нам протурају кроз медије да је Србија једина српска држава, да су Срби само из Србије и да се српски језик говори само у Србији (и стога је само екавски), одричемо се великог дела нашег народа и великог дела нашег језика и културе. Нажалост, и једно и друго оберучке прихватају Хрвати.

И још нешто. Ја Вас
молим, Предраже, да више не оптужујете и не окривљујете на празно. Ви константно тврдите да овај чланак није писан стандардним српским језиком. Дајте, наведите доказ! Једну реченицу, једну једину реч која не ваља, молим Вас. Тврдите да осим ових на Википедији нема других чланака писаних ијекавицом. Кажете да је ијекавски изговор у ужичком крају неприродан (а колико сам се само наслушао ијекавских речи из уста Ужичана, почев од
ђе преко
ћерања до
ђевојака и
щедања - и то са меким ш). Немојте тако говорити без доказа и просипати своје лично мишљење и своја убеђења. То се зове клевета.