Клајн је говорио о томе у својој књизи
Испеци па реци, на 42. страни, у поглављу
Вршидба.Ево једног дела тог поглавља:
Глагол вршити пружио је повод за писање Милораду Стошићу из Крушевца. „Чини ми се, када се изузму псовке, да је то најфреквентнији глагол у нашем језику. На сваком кораку можете чути или прочитати: вршимо упис, вршимо поправку, вршимо чишћење, вршимо, вршимо... Недавно ми један човек рече, верујте ми, да је јуче ’вршио разговор са...‘ Понадао сам се да је један златар хтео да изрази гнев због овакве употребе глагола кад је у свом излогу написао ’НЕ ВРШИМО МЕРЕЊЕ ЗЛАТА‘ и ’НЕ ВРШИМО ПРОЦЕНУ ЗЛАТА‘. Кад боље погледах, а оно у истом излогу, ниже, пише ’ВРШИМО БЕЗБОЛНО БУШЕЊЕ УШИЈУ‘...…]
С друге стране, именице су често неизбежне у стручним терминологијама. Нормално је да се у стручним текстовима каже „вршимо мелиорацију”, „обављамо гастроскопију”, „спроводимо гасификацију”, па тако и „вршимо номинализацију”. Одговарајући глагол ту често и не постоји, а ако постоји захтевао би да се наведе објекат. „Дератизоваћемо” звучи непотпуно — кога ћете дератизовати? Уместо да набрајате, „дератизоваћемо улице, подруме, дворишта, канале...”, свакако је краће да кажете „вршићемо дератизацију”. Бесмислица је, међутим, кад неко стави натпис: „вршим поправке кишобрана”, а ми знамо да он напросто — поправља кишобране.Дакле, није скроз погрешно, али није баш ни препоручљиво
. Ето, надам се да сам помогао.