i ja očekujem referencu za ono što ti pričaš.
Najradije citiram samog sebe i prijatelje kojima verujem. Citiram ponekad i nauku i njene perjanice u meri u kojoj dotaknu moj sistem vrednosti i spoznaje. I ne patim zbog toga. A istina. . . Ona je polivalentna i varljiva,kao i ovo vreme u kome trajemo predani zaboravu vekova.
šta u nebeskome jeziku znači "kruh"
Srbi su pisali i čitali i ulevo i udesno. I jedno i drugo nosi svoje karakteristike,ali i duboki smisao istoznačnosti.
1)
kruh - krug,Sunce,kolo,lice i ime Boga,ovaploćenje njegove večne energije,dar od neba na zemlju poslat da održava Rod njegov.
"K" u Srba je i "H",simbol
jakog,onog ko nas odvajkada prati. . .
RUG - r u g - kretanje sa otporom i mukom u govoreno i vidljivo,rgano,pokršeno,energija usporena do osetnog/spoznajnog
čitano unatrag >
hurk > nebeski gospodar prati nas i ojačava
h - nebo,nebesno,nebeski,visina,osa
ur - gospodar,Uroš
2 )
hleb - od gospodara preneta
lepota trajanja
leb - ljudi su bozja stvorenja
lep = l e p = ljudi su prolaz,kapija kroz koju Bog iskazuje jedno od svojih lica
unatrag >
bel,belh > Bog Bel nebesni,beleg njegov i oznaka postojanja njegovog
Bhel ( sanskrit ) - isijavati,emitovati svetlost,bleštati
beleg
BELGRAD ( Beograd ) - hram boga Bela,Belova gradina. . .
3 )
pogača - bogača,dar Boga,ačenje - spuštanje Boga u materiju,njegovo privremeno usporavanje
4 )
panis ( latinski ) - pan is = Gospodar Isa,Bog Ilija
pan - p an - mir Boga u čestici žive materije,Gospodar sam on
ba an - ja sam suština,duša života,gospodar živog
unatrag >
sinap > sin Boga mirnog,prolaz Boga do nas kroz sina njegovog,
duh svetiZbog toga se mozda i nazivao kolacx jer su ga jeli samo u specijalnim prilikama
5 ) kolač - kolo ač - Sunce kao dete Boga,ačenje i mučenje Visokomislenog u nameri da nas nastavi u trajanju,prikaz njegov u svetu materijalnom.
unatrag >
č a l o k >
črveni Bog ljudima on je pratilac i snagodavac
6 )
proja - ja sam prvi,Bog sam ja PRVI,Perun jaki