За Игора (blingaro).
Пошто радиш у државној служби можда би могао да ми помогнеш. Погледај ове две расправе:
hxxp: www. vokabular. org/forum/index. php?topic=101. 0 и
hxxp: www. vokabular. org/forum/index. php?topic=257. 0
па ми кажи своје мишљење о томе, молим те.
Постоје ли прописи у државној администрацији који налажу такво писање? Или је то неко некада тако почео, па други наставили, трећи мислили да тако мора, и то иде до дана данашњег. Мало ко се, као ти, запита како заправо треба.
за Зорана Ђорђевића
Нема никаквог написаног правила (осим фонта и његове величине) како треба писати, бар код мене у фирми. А тако бих волео да у сваком државном органу постоји бар 1 лектор. Сигурно о овоме већ постоји тема на Вокабулару па не бих да ширим.
Што се тиче назива улица (оно са бројевима), могу потврдити да је то и код мене у фирми погрешно написано (сви бројеви заједно написани словима). Кажу да је то преузето од ПТТ-а.
У вези са оним "срдачан поздрав. . . " на крају писма, не могу да замислим себе да будем толико интиман са пореским обвезником (ето сад знаш и где радим) и да му после опомене за неплаћени порез напишем "срдачан поздрав".
И још да кажем да сам јуче био на сајту Пореске управе и прочитам следеће "Објашњење у вези ослобођења од плаћања пореза на пренос права својине на стану при куповини првог стана". Лектора под хитно!!!