Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/vokab/public_html/forum/Sources/Load.php(216) : runtime-created function on line 2  Ћирилица
Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
09.25 ч. 11.09.2024. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 ... 8 9 [10] 11
  Штампај  
Аутор Тема: Ћирилица  (Прочитано 78017 пута)
0 чланова и 0 гостију прегледају ову тему.
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 7.477

« Одговор #135 у: 14.17 ч. 24.01.2010. »

1. Будите љубазни и не нападајте саговорника него његове аргументе. Следећи напад ад хоминем се неће толерисати. Што се самог Клајна тиче, будите уверени да све што ми од дотичног професора падне под руку, прочитам врло радо и то више пута.

2. Немам намеру да се упуштам у јалове расправе. Поготову не са неким ко се на овај форум пријавио само да би исте водио. 
Сачувана
Радашин
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 148

« Одговор #136 у: 14.39 ч. 24.01.2010. »

Цитат
Што се самог Клајна тиче, будите уверени да све што ми од дотичног професора падне под руку, прочитам врло радо и то више пута

Па како коментаришете његову тврдњу да нам је латиница неопходна због формула у математици и физици?

Цитат
Немам намеру да се упуштам у јалове расправе.  Поготову не са неким ко се на овај форум пријавио само да би исте водио

Ја сам изгледа погрешно мислио да форум служи за размену и сучељавање мишљења, за изношење аргумената итд. . .
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #137 у: 14.58 ч. 24.01.2010. »

Цитат
Што се самог Клајна тиче, будите уверени да све што ми од дотичног професора падне под руку, прочитам врло радо и то више пута

Па како коментаришете његову тврдњу да нам је латиница неопходна због формула у математици и физици?

А шта, ви бисте математичке, физичке и хемијске формуле писали све ћирилицом?  Grin Свашта. Баш ме занима шта на то има да каже неки математичар, физичар или хемичар...

Цитат
Цитат
Немам намеру да се упуштам у јалове расправе.  Поготову не са неким ко се на овај форум пријавио само да би исте водио

Ја сам изгледа погрешно мислио да форум служи за размену и сучељавање мишљења, за изношење аргумената итд. . .
Па не баш. Размена мишљења о темама које немају много везе са самим правописом и граматиком српског језика су на последњем месту, а поготову ако укључују политику (а ова тема врви од политике и политичких мишљења, заправо, одавно је изгубила свој лингвистички карактер и претворила се у "што је баби мило" то баба и напише, без икакве сувисле аргументације). Зато се ова тема и налази у форуму који се зове Сваштара, а не у форуму под именом Правопис или Граматика. Ово је форум о српском језику и његовим правилима. Овај форум пре свега поштује важећи Правопис српског језика као и важећу Граматику и осталу важећу лингвистичку литературу (које су то књиге, можете видети у уводном делу форума Граматика и форума Правопис) и у складу са истим, чланови једни другима помажу да се разреше одређене недоумице у вези са истим. Расправе да ли је ћирилица једино писмо српског језика или не не спадају у домен оног што су ствараоци форума имали на уму кад су одлучили да га направе, међутим, пошто је ово слободна земља, отворили су овај део за такве расправе. Такође овај форум има и део о Нагађањима, тј. део где неко може до миле воље да нагађа о било чему што се тиче српског језика јер се временом и таква потреба појавила, па да не бисмо избацивали и бановали такве чланове јер не поштују правила форума, отворили смо им посеван форум где могу да пусте машти на вољу до сутра. Остатак форума служи за размену мишљења у оквирима тренутне, важеће литературе из области српске лингвистике и у складу са мишљењима признатих и познатих лингвиста, између којих је, такође, свидело се то вама или не, и проф. Иван Клајн.

Можда не би било лоше да сте, пре него што сте узели учешћа у форуму, прво прочитали правила и сврху истог. Можда бисте онда променили мишљење, јер бисте видели да овде није најбитније оно што је вама најбитније: јалова полемика око ствари које понајмање имају везе са језиком.
« Задњи пут промењено: 15.11 ч. 24.01.2010. од Бруни » Сачувана
Дарко Бабић
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Дарко Бабић
Струка: машинац
Поруке: 101

« Одговор #138 у: 15.59 ч. 24.01.2010. »

Радашин:
1. Клајнове титуле и рад који има иза себе на пољу лингвистике довољна су гаранција да не говори будалаштине. Што се мене тиче. Ако вама то није довољно, то је искључиво ваш проблем. Не мој. А богами ни проф. Клајна.
2. Ако вам се пишу СМС ћирилицом, урадите нешто по том питању, а немојте обилазити форуме и кукати на државу јер вам је држава ту најмање крива. Да ли ће постојати СМС-овање на ћирилици или не, не зависи од државе нити она ту може нешто да допусти или забрани, већ од провајдера мобилне телефоније, који треба да направе софтвере за српску ћирилицу. Лајете на погрешно дрво, г. Радашин, штоно би рекли браћа Енглези... Wink

Титуле обавезују и оне нису лаке за (под)ношење.

То што је Клајн рекао да гајевицу треба учити у оквиру српског језика, јер је немогуће слати СМС поруке на ћирилици јесте у рангу када би стручњак за екологију (завршио одговарајући факултет, магистрирао, докторирао, написао важне радове и књиге...) рекао следеће:

"Треба наставити са загађивањем животне околине са возилима на фосилна горива, јер је на нашој путној мрежи (путеви) немогуће возити електричне аутомобиле."   

а) На нашим путевима је могуће возити електричне аутомобиле као што мрежа мобилне телефоније може да пропушта ћирилске поруке.

б) У нашој земљи не могу да се купе телефони у којима је уграђена српска ћирилица као што се не могу купити аутомобили са асинхроним мотором.

в) Као што мобилни оператери производе телефоне, тако и НИС производи аутомобиле.

г) Тесла моторс је хтео да дође у Србију, али смо га ми на српски зналачки начин отерали. Произвођаче телефона нисмо (као Србија) чак ни контактирали.

Управо ће вам сваки еколог рећи да треба возити електричне аутомобиле и да држава треба све да учини како би до њих дошли они коју имају новаца за њихову куповину.

+++

Друга лудорија коју Клајн изговара јесте да морамо учити гајевицу за српски језик да бисмо у математици знали обележавати углове многоуглова и писали једначине са две непознате.

а) Углови се обележавају хеленицом. То у Србији свако зна без обзира на то што се српски језик не пише на хеленичном писму.

б) Свако ко је завршио основну школу у Србији зна без проблема како се обележавају апциса и ордината иако тих латиничних слова нема у гајевици. Клајн и даље тврди да је потребно српски језик писати са гајевицом да би се знало да се апцисао обележава са "икс", а ордината са "ипсилон". То је лудост века ако се зна да X и Y не постоје у гајевици.

Индуси не пишу ни латиницом ни хеленицом, и прави су магови за математику.
« Задњи пут промењено: 16.17 ч. 24.01.2010. од Дарко Бабић » Сачувана

Како треба или никако!
Belopoljanski
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 820

« Одговор #139 у: 16.35 ч. 24.01.2010. »

Dosta mi je više da slušam: Ako su oni što ne bismo mogli i mi. Ako su oni izbacili ćirilicu, što mi ne možemo latinicu. Plus, kako to Klajn kaže, poklanjamo im nešto što je NAŠE. Zamisli, ti i komšija imate dva bunara. I tvom komšiji se ukrste kablovi i on odluči da se ubije, i skoči u jedan bunar. Objektivno rečeno, ne samo da je sebe zezno, nego je i tebi stvorio problem. Bunar više ne može da se koristi. Šta ćeš da uradiš? Da očistiš bunar i onda koristiš oba (plus ćeš imati više vode nego dok je ludi komša bio živ), ili ćeš, njemu u inat, da skoćiš u drugi bunar i da se ubiješ i tako mu vratiš milo za drago (kad on može da čini ludosti, što ja ne bih mogo)? E, meni se čini da Srbi nekako uvek odaberu ovu drugu mogućnost. I to je ono što me STRAAAAAAHOVITO nervira. Upiranje prstom, samo po sebi, ne vodi ničemu. Osim stvaranju čira na želucu onog ko upire.

Добро, мислим да је јасно да се око овога слажемо. С тим што овде саговорници иду преко тога, они не само да су за стављање латинице ван употребе, него су и за негирање да је она уопште икада била писмо нашег језика и део нашег језика и културе. Сама идеја једноазбучја није спорна. Легитимна идеја, нека се залаже за њу ко хоће и нека себе стави пред суд стручне и политичке јавности, па која однесе превагу. Спорна ми је аргументација коју овде видимо и начин на који та идеја регрутује своје следбеника јер је заснована на ирационалности, логичким грешкама, фактичким нетачностима и манипулисању сентиментима најниже врсте у човеку.

А шта, ви бисте математичке, физичке и хемијске формуле писали све ћирилицом?  Grin Свашта. Баш ме занима шта на то има да каже неки математичар, физичар или хемичар...

Мислим да већ видим какав ће бити одговор на ово – цепидлачење у „суштинској“ разлици између латинског алфабета и „гајевице“ и подметање Клајну да овим заговара употребу „гајевице“ која се у математици, физици и хемији уопште не користи.  Roll Eyes

Јалови разговори. Ја још једном позивам људе и подсећам их да никад није касно, факултети се могу завршавати и у зрелим годинама и ванредно, а човек се усавршава док је жив, па када су већ толико политички активни и стручни за језичка питања да организују удружења и држе предавања по трибинама и по интернету, нека лепо потроше 4-5 година труда и енергије да стекну и испред свог имена оно исто „бла бла“ које има Клајн, јер ово не личи ни на шта друго осим на драгсторску аргументацију пијаног беспосличара како би све у држави кренуло „да се он за нешто пита“. Одмах се сетим Душка Радовића који је рекао: „Следећи пут кад за нешто кажете 'да се ја питам...', погледајте како ствари стоје тамо где се заиста питате“.

Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #140 у: 16.37 ч. 24.01.2010. »

Babiću, imaš obraz kao đon, zaista. Nakon toga što si priznao da nemaš blage veze sa lingvistikom, i dalje se usuđuješ da soliš pamet nekom kao što je prof. Klajn. Skidam kapu na hrabrosti. Naravno, nadam se da si svestan da niko iole ozbiljan svo ovo tvoje pisanije neće uzeti zaozbiljno...

FYI, hemijske i fizičke jednačine se pišu latinicom i ni jednim drugim pismom. Svi hemijski elementi se obeležavaju letinicom, i ni jednim drugim pismom. Indusi mogu pisati svojim pismom, ali kad treba da napišu neku jednačinu, sigurno ne izmišljaju toplu vodu, nego koriste internacionalne oznake u matematici, fizici i hemiji...
Сачувана
Belopoljanski
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #141 у: 16.38 ч. 24.01.2010. »

Мислим да већ видим какав ће бити одговор на ово – цепидлачење у „суштинској“ разлици између латинског алфабета и „гајевице“ и подметање Клајну да овим заговара употребу „гајевице“ која се у математици, физици и хемији уопште не користи.  Roll Eyes

Друга лудорија коју Клајн изговара јесте да морамо учити гајевицу за српски језик да бисмо у математици знали обележавати углове многоуглова и писали једначине са две непознате.

Одустајем.

Овакво неразумевање проблематике и неспособност да се види њена суштина су поражавајући.
Сачувана
Madiuxa
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #142 у: 16.43 ч. 24.01.2010. »

Цитат
Добро, мислим да је јасно да се око овога слажемо. С тим што овде саговорници иду преко тога, они не само да су за стављање латинице ван употребе, него су и за негирање да је она уопште икада била писмо нашег језика и део нашег језика и културе. Сама идеја једноазбучја није спорна. Легитимна идеја, нека се залаже за њу ко хоће и нека себе стави пред суд стручне и политичке јавности, па која однесе превагу. Спорна ми је аргументација коју овде видимо и начин на који та идеја регрутује своје следбеника јер је заснована на ирационалности, логичким грешкама, фактичким нетачностима и манипулисању сентиментима најниже врсте у човеку.
Tako je. Zapravo, ova tema čak nije ni za Svaštaru, nego za Nagađanja, s obzirom da se argumenti koji se koriste u korist jednoazbučja, ne zasnivaju na realnosti, već kako ti sam kažeš, na logičkim greškama, faktičkim netačnostima i manipulaciji najniže vrste. S tim u vezi, ova tema će opet promeniti mesto.

Цитат
Јалови разговори. Ја још једном позивам људе и подсећам их да никад није касно, факултети се могу завршавати и у зрелим годинама и ванредно, а човек се усавршава док је жив, па када су већ толико политички активни и стручни за језичка питања да организују удружења и држе предавања по трибинама и по интернету, нека лепо потроше 4-5 година труда и енергије да стекну и испред свог имена оно исто „бла бла“ које има Клајн, јер ово не личи ни на шта друго осим на драгсторску аргументацију пијаног беспосличара како би све у држави кренуло „да се он за нешто пита“. Одмах се сетим Душка Радовића који је рекао: „Следећи пут кад за нешто кажете 'да се ја питам...', погледајте како ствари стоје тамо где се заиста питате“.
Apsolutno tačno. Međutim, ovde nekima izgleda nije potrebno školovanje ni znanje kako bi omalovažili one koji su ceo svoj život posvetili lingvistici. Još jedan argument za premeštanje ove teme tamo gde joj je mesto: Nagađanje. Pa izvolte, gospodo, nagađajte do mile volje.
Сачувана
Дарко Бабић
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:
Дарко Бабић
Струка: машинац
Поруке: 101

« Одговор #143 у: 16.54 ч. 24.01.2010. »

...

FYI, hemijske i fizičke jednačine se pišu latinicom i ni jednim drugim pismom. Svi hemijski elementi se obeležavaju letinicom, i ni jednim drugim pismom. Indusi mogu pisati svojim pismom, ali kad treba da napišu neku jednačinu, sigurno ne izmišljaju toplu vodu, nego koriste internacionalne oznake u matematici, fizici i hemiji...

Гајевица није латиница, али гајевица јесте изведена латиница. Два различита скупа нису два иста скупа, то је тако и само тако.

Требам помоћ од тебе. Са којим словом Гајеве латинице ти обележаваш елемент "волфрам" из периодне таблице елемената?

Иван Клај каже да српски језик морамо учити писати са гајевицом да би смо знали како се обележава "волфрам"?
Сачувана

Како треба или никако!
Belopoljanski
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #144 у: 17.42 ч. 24.01.2010. »

Гајевица није латиница, али гајевица јесте изведена латиница. Два различита скупа нису два иста скупа, то је тако и само тако.

Ево овако, да неке појмове рашчистимо. Латиницом се назива скуп свих алфабета, најшчешће савремених, који представљају модификације латинског, укључујући и латински. Ћирилицом све варијанте ћирилског алфабета, најчешће савремене варијанте базиране на руској ћирилици. Ако идемо у прецизност, говоримо о латинском алфабету или националним латиницама, слично као и са ћирилицама. Не употребљавамо називе петровица, вуковица, ђанг-минговица, гајевица, босанчица, бугарчица и сличне.

Ово о чему ти говориш су скуп и подскуп, а не две различите категорије истог ранга. Још мање два дисјунктна скупа. Због тога ти је и промакла Клајнова поента и због тога би, да се овом материјом бавиш више и марљивије, боље разумео комплексност читаве ситуације.

Требам помоћ од тебе.

Хрват.
Сачувана
Радашин
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #145 у: 19.18 ч. 24.01.2010. »

Цитат
А шта, ви бисте математичке, физичке и хемијске формуле писали све ћирилицом?   Свашта.  Баш ме занима шта на то има да каже неки математичар, физичар или хемичар. . .
Наравно да не бих, само Клајн не рече да нам је онда неопходан и грчки алфабет, а да нам је Гајева латница свакако недовољна.  Или бисте ви и Клајн писали математичке, физичке и хемијске формуле уз помоћ šđčćž, а без qwxy. 
Слушајући вас и Клајна, човек помисли да Руси и Грци никад нису ни чули ни за математику ни за физику. 
Али то само говори да Клајн или незаслужено носи све те титуле, или нас Србе сматра гомилом кретена (додуше, за ово друго изгледа да има много разлога).
Али Дарко је све рекао, то је толико елементарно. 

Цитат
Расправе да ли је ћирилица једино писмо српског језика или не не спадају у домен оног што су ствараоци форума имали на уму кад су одлучили да га направе, међутим, пошто је ово слободна земља, отворили су овај део за такве расправе
Цитат
Можда бисте онда променили мишљење, јер бисте видели да овде није најбитније оно што је вама најбитније: јалова полемика око ствари које понајмање имају везе са језиком.
А ја наиван ето мислио да је питање уређења језика и језичких стандарда према важећим европским и светским нормама кључно питање. 
Ја мислио да је питање писма неодвојиво од питања језика, јер је писмо уствари језик, али на другом медијуму, и да је утолико важније када је у току вид новог преименовања српског језика (али зар је неког ко се залаже са српскохрватски језик то брига).  Мени се чини да су сва друга питања попут великог и малог слова, измишљање имена за женска занимања, да је то по оној народној кућа гори баба се чешља.

Сачувана
Радашин
члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #146 у: 19.53 ч. 24.01.2010. »

Цитат
Мислим да већ видим какав ће бити одговор на ово – цепидлачење у „суштинској“ разлици између латинског алфабета и „гајевице“ и подметање Клајну да овим заговара употребу „гајевице“ која се у математици, физици и хемији уопште не користи. 
Ајде да пробамо још једном.
Постоји латински алфабет од 26 слова, који је послужио као база за записивање многих језика.  Сви језици који се пишу латинским алфабетом имају своја правописна правила, своје варијације и начине надомештања гласова којих у базичном латинском алфабету нема.  Чак се и неки од оних гласова који се обележавају истим латинским словом различито изговарају у различитим језицима, а нека слова базичног латинског алфабета су понегде изостављена, јер дотични језик нема те гласове.
Даље, називи за већину словних ознака се разликују у зависности од језика.

Пример:
Енглески језик користи латински алфабет, али би у хемијској формули Енглез слово Н прочитао као ејч, слово С као си итд. . .
Даље, у енглеском језику слово ј се у речима чита као џ, John=Џон, док се у немачком чита као ј.  Y се у енглеском у речима угл чита као ј.
Затим, енглески језик је недостајуће словне ознаке за гласове надоместио комбинацијом слова, sh=ш, ch=ч, zh=ж.
Неки други језици су то решили дијакритичним знацима, тј.  кукицама и квачицама изнад слова, која уствари праве ново слово, међу њима и Хрвати š=ш, đ=ђ, č=ч итд. . .
Мађари су своју верзју латинице направили користећи углавном комбинацију слова за гласове које латински алфабет нема, па је тако s=ш, sz=с, gy=ђ, zs=ж, cs=ћ.
За албански језик је такође коришћењем латинског алфабета као основе направљено 36 словних ознака, па нпр.  албански има слова th, dh, xh=џ, zh=ж, y=и меко, x= дз, q=ћ итд. . .

Имајући све ово у виду, оволико варијација са базичним латинским алфабетом, поставља се питање каква је то предност у Европи и свету ако ми учимо само једну од бројних варијација, и то баш ону каталогизовану као хрватску, и то је учимо не као основу за природне науке (јер она то и не може бити), већ замислите као део матерњег језика!
Иван Клаун овде подмеће, замењује тезе, па испада да су сви који се залажу за једноазбучје у српском језику (што наравно нема никакве везе за природним наукама) заостали дивљаци.
Зашто се базични латински, као и грчки алфабет не учи као основ образовања, него деца грчки алфабет и слова qwxy уче гле чуда тамо око 5.  разреда на часовима математике. 
Ми у земљи имамо мађарску мањину, зашто се не бисмо упознали са њиховим начином писања слова?

Цитат
Јалови разговори.  Ја још једном позивам људе и подсећам их да никад није касно, факултети се могу завршавати и у зрелим годинама и ванредно, а човек се усавршава док је жив, па када су већ толико политички активни и стручни за језичка питања да организују удружења и држе предавања по трибинама и по интернету, нека лепо потроше 4-5 година труда и енергије да стекну и испред свог имена оно исто „бла бла“ које има Клајн, јер ово не личи ни на шта друго осим на драгсторску аргументацију пијаног беспосличара како би све у држави кренуло „да се он за нешто пита“.  Одмах се сетим Душка Радовића који је рекао: „Следећи пут кад за нешто кажете 'да се ја питам. . . ', погледајте како ствари стоје тамо где се заиста питате“.
А откуд теби идеја да сам нпр.  ја без факултета, најпре таква врста прозивања је неукусна, али то говори о теби, а највише ио твојој танкој аргументацији.  А друго, и Драгољуб Збиљић је проф. др. , и шта сад?
Мислим, ако немаш шта паметно да одговориш, онда боље штеди типке. . .
Сачувана
Belopoljanski
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #147 у: 19.55 ч. 24.01.2010. »

Радашине, читај. То што и ти и Дарко уводите неку своју нову терминологију, не значи да и други морају да је се придржавају. У писању математичких, физичких и хемијских формула се користи латиница. Прецизније, она латиница која чини новолатински и енглески алфабет, можда и још нечији, а чија је сличност са српском латиницом већа од сличности српске и бугарске ћирилице.

И немојте Клајна тумачити дебилно, јер поента није у томе ко ће коме адвокатски да завуче, него у томе да се разуме и правилно интерпретира нечија мисао, што ви не чините. Погрешна интерпретација и острвљивање на њу немају везе ни са дијалогом ни са аргументованом расправом, него са манипулацијом.

Грчки алфабет, осим стручњацима, није неопходан пошто се користи свега неколико грчких слова, чији се број повећава са нивоом школовања. Али ни то није поента, јер не постоји варијанта модерног грчког алфабета прилагођена нашем језику, нити је ико игде користи, а овде уместо да причамо о живом писму, нетачно тумачимо бабе и непрестано уплићемо жабе. Тако се разговор не води, то више личи на телевизијски дуел безобразних политичара.
Сачувана
Belopoljanski
староседелац
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:

« Одговор #148 у: 20.00 ч. 24.01.2010. »

Ајде да пробамо још једном.
Постоји латински алфабет од 26 слова, који је послужио као база за записивање многих језика.  Сви језици који се пишу латинским алфабетом имају своја правописна правила, своје варијације и начине надомештања гласова којих у базичном латинском алфабету нема.  Чак се и неки од оних гласова који се обележавају истим латинским словом различито изговарају у различитим језицима, а нека слова базичног латинског алфабета су понегде изостављена, јер дотични језик нема те гласове.
Даље, називи за већину словних ознака се разликују у зависности од језика.

Радашине, са каквим усхићењем пишеш о овоме и вољан си да другима објашњаваш, види се да ти је све ово ново и да си тиме још увек фасциниран. Међутим, ради се о нечему што није никаква новост и што је свакоме овде познато јер су у питању најосновније ствари. Још када схватиш да „латиница“ означава скуп тих писама и мало поукључујеш искључене прекидаче у мозгу, онај Клајнов цитат ћеш много лепше прочитати, а можда ћеш га и схватити.

Иван Клаун

Е, ајд' здраво.  Smiley

Какав тупсон.  Cheesy
Сачувана
ArsLonga
одомаћен члан
Ван мреже Ван мреже

Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 320

« Одговор #149 у: 20.07 ч. 24.01.2010. »

Цитат
Иван Клај каже да српски језик морамо учити писати са гајевицом да би смо знали како се обележава "волфрам"

A gde je to Klajn rekao? Daj nam tu jasnu referencu (delo, strana). Tako kako si krenuo možeš da "dokažeš" šta god ti je volja.
Zar ne primećuješ da tvoje insistiranje (i sličnih tebi) na nekakvoj "gajevici" zvuči pomalo nezdravo, da ne kažem bolesno/blesavo?   
Сачувана
Тагови:
Странице: 1 ... 8 9 [10] 11
  Штампај  

Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!