vojkanbg
гост
Ван мреже
Организација:
Име и презиме: Vojkan Cvijanovic
Струка: IT
Поруке: 5
|
|
« у: 15.41 ч. 10.12.2010. » |
|
Како бисте превели термине из терминологије заштите е-поште:
Mail relay -> преусмеравање е-поште, преношење е-поште Relaying -> преношење, преусмеравање Plain login (vrsta e-mail autentifikacije) -> проста пријава Login authentication (vrsta e-mail autentifikacije) -> аутентификација пријавом Elliptic curve cryptography - ECC -> Криптографија елиптичне криве Injection steganography -> стеганографија уметањем, убацивањем, убризгавањем Rich text -> текст са стиловима, богати текст ASCII -> ово сам остављао у оригиналу image downgrading -> уназађивање квалитета слике (смањивање величина фајла слике и самим тим смањивање квалитета слике) Gateway -> гејтвеј или Gateway (мрежни уређај) Firewall -> заштитни зид, фајервол, ватрени зид Proxy -> прокси или proxy Authentication, Authorization and Accounting - AAA -> аутентификација, ауторизација, праћење/бележење/рачунање/рачуноводство/ Base64 -> ovo sam ostavljao u originalu (врста хеширања) NULL -> ово сам остављао у оригиналу (празан скуп, без вредности) embedded -> уграђен Host-based intrusion (detection systems deployed on computers may. . . ) – систем детектовања упада/напада на домаћину ??
|