Српски језик - Вокабулар форум
Srpski jezik - Vokabular forum
17.29 ч. 18.04.2024. *
Добро дошли, Гост. Молимо вас пријавите се или се региструјте.
Да ли сте изгубили ваш активациони e-mail?

Пријавите се корисничким именом или имејлом, лозинком и дужином сесије

Помоћ за претрагу речника Вокабулара
Вести:
Правила форума - Речник - Правопис - Граматика - Вокатив - Језичке недоумице

 
   Почетна   Помоћ Претрага форума Календар Тагови Пријављивање Регистрација  
Странице: 1 ... 3 4 [5]  Све
  Штампај  
Аутор Тема: Српство и србство, потпредседник или подпредседник.... реформа!?  (Прочитано 65804 пута)
0 чланова и 1 гост прегледају ову тему.
Дарко Бабић
члан
***
Ван мреже Ван мреже

Пол: Мушкарац
Организација:

Име и презиме:
Дарко Бабић
Струка: машинац
Поруке: 101


« Одговор #60 у: 16.41 ч. 06.08.2009. »

...

Схватите већ једном да је наука о језику — наука. Читава наука са својим правилима, законитостима, изузецима, нијансама и зачкољицама које је нормално да лаици не разумеју у потпуности, јер нису за то школовани. (Као што ни ја нисам школован за нуклеарну физику и немам појма како се језгра распадају и стапају.) То што сви ми говоримо овај језик од како смо из пелена испали не значи и да се сви у њега најбоље разумемо, и не значи да је све у језику просто и једноставно као два плус два — није, веруј ми. Wink

...

Види се да си школован. ;-)

Ни у математици није све тако једноставно као два плус два. И ту итекако има "импровизације". Рецимо, не могу да израчунам интегралну суму једне функције, јер је немогуће или захтева неизмерно много времена. Не може, али се лагано изврши апроксимација да би се добио погоднији облик за обраду. Лепо сам дошао до резултата и поред навео колика је грешка.

Оставимо и физику на миру до следећег пасуса. Закон о забрани градње нуклеарних постројења мора да се поштује. ;-)

Али бих навео да је по математичком моделу немогуће намотати трансформатор који мењао напон онако како би се то математички очекивало. Рецимо, намотамо више жице него што то математика каже и онда добијемо очекивани резултат.
Сачувана

Како треба или никако!
Ђорђе Божовић
језикословац
староседелац
****
Ван мреже Ван мреже

Пол: Мушкарац
Организација:

Име и презиме:
Đorđe Božović
Струка: lingvist
Поруке: 4.322


« Одговор #61 у: 16.57 ч. 06.08.2009. »

Ово је ваш безобразлук, никад нисам био члан те националистичке организације, нити било које друге(нити ме интересију), то што се не слажете, то ја ваш проблем, па одговорите на моје тврдње, прочитајте Правопис, па реците да грешим!!!!!!!

Rekao sam, i to pet puta. Pet puta ti objašnjavam pravilo i izuzetke, a ti spamuješ forum primerima koji nemaju veze s mozgom: „Gde je jednačenje suglasnika po zvučnosti u SuBotica, TreBinje, PriBoj, ili srBistika? Recite mi, recite mi, evo primera, primeri postoje...“ I to na tri teme istovremeno.

Опет пишеш латиницом, и шта то значи или он или ја!!!Ми само суочавамо ставове!

Šta tebe briga kojim pismom ja pišem. Huh Svašta.

„On ili ja“ znači da je tvoj stav davno prestao biti jezičko pitanje (što reče Duja — da se ne foliramo), jer je na jezičko pitanje pet puta dosada odgovarano, a kako nije jezičko, već vanjezičko pitanje, nema mu mesta na jezičkome forumu. Bude li forum Vokabulara rasadnik odurnim sjemenima nacionalističke propagande (ovakve koju ovde oličava tvoj „srbski“ stav, poziv na očuvanje prahistorijskog nasleđa, poziv na iskorenjivanje turcizama, optužbe zbog pisanja latinicom i sl.), ne pada mi na pamet da učestvujem u nečemu takvome.
Сачувана
Madiuxa
староседелац
****
Ван мреже Ван мреже

Пол: Жена
Организација:

Име и презиме:

Струка:
Поруке: 7.477


« Одговор #62 у: 18.30 ч. 06.08.2009. »

Мод: За почетак, ова тема иде у Нагађања, јер овде се више уопште не ради о неком разумном предлогу за промену неког нелогичног правописног правила, већ о ... како то лепо рече г. Бабић, а ово је пре свега ЛИНГВИСТИЧКИ форум у коме би требало расправљати о лингвистичким питањима, са лингвистичке тачке гледишта, и уз аргументе из искључиво лингвистичке литературе. Затим ће бити закључан, јер су се овде више пута прекршила нека од форумских правила (на пример одмах прво, А1, а потом и Б1, Б2 итд.), док модератори и администратор не виде шта ће с истом. Молимо за стрпљење, с обзиром да је доба годишњих одмора и нису сви модератори ту. Захваљујемо на разумевању.
Сачувана
Тагови:
Странице: 1 ... 3 4 [5]  Све
  Штампај  
 
Скочи на:  

Покреће MySQL Покреће PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Исправан XHTML 1.0! Исправан CSS!