A o čemu se radi? Ja bih na to progledala kroz prste ako je kapiten reprezentacije.
Mada ne vidim šta bi drugo moglo biti.
Кад си баш навалила. Наравно да се ради о једној репрезентацији.
Али утакмицу нису играле репрезентације, него клуб у ком аргатује наш несрећни капитен.
Онда водитељ током преноса понови двадесетак пута "капитен Србије", штедећи ваљда своја уста, неупотребивши и оно "репрезентације".
Мени то већ не личи на случајност! Не би му красте изашле по лицу да је рекао "репрезензтације".
Такав облик је употребљен потпуно ван контекста.
Нама је то опште позната ствар и овакав поступак водитеља вероватно нас не би довео у забуну. Можда неког ко зна наш језик, а странац је, стварно би му било чудно.
Ради се о једном јако познатом спортисти (и у свету) чији сам и ја верни навијач. Увек навијам за клуб у ком игра.
Можда сам перевише осетљив, али овакве ствари ми заиста парају уши. То је непоштовање сопственог језика. Због своје неинвентивности, водитељ није могао да смисли нешто иоле паметније да каже.
Ово спада у групу говорног слепила, када говорник није свестан смисла онога што је изговорио. Несвестан је експлицитног значења изговореног, а шта је песник мислио да каже, то је већ друга ствар.
Нпр. :"Погодио је тројку!". Ма није он погодио никакву тројку, него је постигао кош који вреди три поена!
"То је трећи поен за њега"(!?). Шта зар је нему у част направљено три поена? Не, него је он постигао три поена током утакмице.
Удавих вас...